SEGRE

REGNE UNIT UNIÓ EUROPEA

May confirma el 19 de juny com l’inici de la negociació del Brexit

La sortida de la UE i la por del jihadisme, les armes per aturar l’avanç dels laboristes || La líder escocesa, disposada a una “aliança progressista” amb Corbyn

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, va confirmar ahir que les negociacions per consumar la ruptura amb la UE començaran el 19 de juny, onze dies després que els britànics vagin a les urnes per triar la composició de la Cambra dels Comuns.

May va promoure precisament aquestes eleccions per guanyar força de cara a l’imminent diàleg, que ha de quedar resolt en un termini màxim de dos anys a comptar des de la sol·licitud formal de divorci, el març del 2019. Les enquestes pronostiquen una victòria del Partit Conservador, malgrat que no està clar si obtindrà una majoria absoluta.

“Les negociacions començaran només onze dies després de la votació i no hi haurà cap ajornament. No serà possible parar-ho”, va dir May durant un acte a Londres en què va insistir que “els europeus estan a punt” i “el calendari ja està fixat”.

La UE a Vint-i-set va aprovar formalment la setmana passada la seua posició de cara al diàleg, que serà encapçalat per part europea per l’excomissari Michel Barnier. El cap negociador espera tancar un acord a l’octubre o el novembre del 2018.

May centrarà la campanya electoral en la por dels atemptats jihadistes al país i de l’assumpte del Brexit a la campanya electoral per intentar frenar el destacat avanç dels laboristes a les enquestes.

Així, la ministra britànica de l’Interior, Amber Rudd, va afirmar que una victòria del líder laborista, Jeremy Corbyn, en les pròximes eleccions augmentaria el risc d’atemptats al Regne Unit. Rudd va assenyalar que Corbyn i els aliats han votat moltes vegades en el passat al Parlament en contra de mesures per reforçar els poders de les forces de seguretat.

Per la seua part, la ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon, va manifestar diumenge la seua disposició a formar una “aliança progressista” al Parlament britànic per desbancar amb el Partit Laborista May.

Les enquestes amb vista a les eleccions legislatives del 8 de juny reflecteixen una clara victòria del Partit Nacionalista Escocès (SNP) de Sturgeon a Escòcia i una majoria del Partit Conservador de May.

?

El president del Banc Central Europeu (BCE), Mario Draghi, va instar ahir les entitats bancàries a preparar-se “a temps” per a les conseqüències de la sortida del Regne Unit de la UE, alhora que va reconèixer que el Brexit suposa riscos per a la supervisió al bloc comunitari. “Estem preparats per donar suport als bancs a reorganitzar les seues activitats a l’eurozona i és molt important que aquests bancs duguin a terme les preparacions necessàries a temps”, va dir Draghi a la comissió d’Assumptes Econòmics del Parlament Europeu.

El BCE insta els bancs a preparar-se

tracking