SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

El PDeCAT obre la campanya del ‘sí’ i les entitats planegen un gran acte

L’11 de juny a Montjüic i JxSí vol tenir els seus diputats disponibles a l’agost || El Parlament aprova la lectura única per tirar endavant la llei de ‘desconnexió’

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Governació, Meritxell Borràs, va marcar ahir l’inici a Barcelona de la campanya del PDeCAT per promoure el al referèndum. Borràs va reclamar el vot per la independència perquè Catalunya sigui “una de les millors nacions d’Europa” i deixi de ser “una regió maltractada per l’Estat”. La campanya també ofereix a les entitats sobiranistes unir forces per a una “campanya conjunta” que aconsegueixi convèncer al màxim nombre de ciutadans de les bondats de la independència.

Per la seua part, l’ANC, Òmnium i l’AMI convoquen per a l’11 de juny una concentració a Montjüic “en defensa” del referèndum al mateix lloc on l’ANC va començar la campanya per la consulta.

La Cambra rebutja paralitzar les licitacions que va iniciar la Generalitat per comprar urnes

Així mateix, JxSí ha demanat als seus diputats que estiguin localitzables a l’agost i puguin assistir i participar en qualsevol mobilització o eventualitat que sorgeixi arran de la voluntat del Govern de celebrar un referèndum. No poden ser a més de dos hores del Parlament. Així ho van explicar fonts del grup parlamentari després de l’esmena que JxSí va presentar a la reforma del reglament del Parlament, que demana que la Cambra obri les portes des de la segona quinzena del mes d’agost, amb la qual cosa podria avançar tràmits parlamentaris si fos necessari.

D’altra banda, el Parlament va tancar la ponència del reglament amb l’acord de JxSí i la CUP per tramitar per lectura única la llei de transitorietat jurídica, una de les lleis de “desconnexió”. La lectura única és un procediment que ja pot utilitzar el Govern per tramitar projectes llei, i la particularitat és que els grups no hi poden presentar esmenes i el tràmit se salda amb una única votació. La Cambra va rebutjar, a més, una moció del PP que pretenia “paralitzar les licitacions” que va iniciar la Generalitat per adquirir urnes i material electoral per a futurs processos electorals.

PP i Cs porten els pressupostos catalans al ConstitucionalEl Partit Popular i Ciutadans van presentar ahir un recurs d’inconstitucionalitat davant del Tribunal Constitucional (TC) contra la Llei de Pressupostos del Parlament per incloure partides destinades a la celebració d’un referèndum. L’objectiu del recurs és impedir l’intent dels independentistes d’utilitzar els diners de “tots els catalans” per “destruir Espanya” i “aixecar murs”. Així ho va assegurar el portaveu del Grup Popular al Congrés, Rafael Hernando, en declaracions després de presentar aquest recurs davant del TC acompanyat pels diputats del PP Arturo García-Tizón i Alicia Sánchez-Camacho. Per part de Cs, va acudir-hi la parlamentària Patricia Reyes. Per la seua part, el PSC va anunciar que demanarà al Consell de Garanties Estatutàries (CGE) que analitzi si és legal la reforma del reglament del Parlament per agilitzar el procés independentista.

tracking