SEGRE

TERRORISME

Scotland Yard va rebre avís de la radicalització d'un dels tres terroristes de Londres

Un altre es va encarar fa un any amb la policia després de desplegar una bandera de l’Estat Islàmic en un parc || Busquen un espanyol desaparegut després d’enfrontar-se a un dels atacants dissabte

Imatge del minut de silenci per les víctimes a la Paeria.

Imatge del minut de silenci per les víctimes a la Paeria.G.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys dos persones van alertar amb anterioritat la unitat antiterrorista de la policia britànica sobre la radicalització que havia patit en les últimes dates un dels tres terroristes que van perpetrar l’atemptat que va causar la mort d’almenys set persones dissabte a Londres, segons va informar el diari The Telegraph.

Un examic d’un terrorista que vivia a Barking, una localitat de la perifèria oriental de Londres, va explicar que es va adonar que el seu amic s’havia radicalitzat veient vídeos a YouTube d’un predicador islàmic nord-americà i va assegurar que va informar les autoritats sobre les opinions extremistes que defensava. A més, una veïna del terrorista va afirmar que va contactar amb la policia de Barking després que l’home intentés convertir els seus fills a l’islam i radicalitzar-los.

Un pontevedrès va evitar que un dels terroristes entrés al local que regenta a l’impedir-li el pas

Segons The Daily Mail, un altre dels tres terroristes va provocar fa un any un incident amb la policia al desplegar una bandera de l’Estat Islàmic a Regent’s Park. El jove fins i tot va ser filmat pel Chanel 4 per a un documental sobre el jihadisme al Regne Unit. Aparentment, i després de l’enfrontament verbal amb la policia, va poder marxar el parc sense més ni més.

La policia britànica va identificar dos dels tres terroristes que van perpetrar l’atac a Londres com a Khuram Shazad, britànic nascut al Pakistan de 27 anys, i Rachid Redouane, de 30 i d’origen marroquí o libi.La policia va assenyalar en un comunicat que tots dos vivien al barri de Barking, a l’est de Londres, i continua investigant per establir la identitat del tercer terrorista.

Per la seua part, la Policia Metropolitana va informar de la posada en llibertat sense càrrecs dels dotze detinguts –set dones i cinc homes– durant la jornada de diumenge per la seua presumpta implicació en l’atemptat, després que aquests fossin interrogats.

La policia britànica va admetre que la recent onada d’atemptats contra aquest país ha assolit un “nivell sense precedents”, ja que en menys de tres mesos la violència terrorista ha commocionat el Regne Unit, després dels atacs perpetrats a la zona de Westminster el 22 de març –amb un balanç de cinc morts, més l’autor– i el de Manchester fa dos setmanes, que va segar la vida de 22 innocents. Entre els 48 ferits que van ser ingressats després de la tragèdia, 36 continuen hospitalitzats i 18 estan en situació “crítica”, segons l’últim informe oficial.

El banc suís HSBC, en el qual treballa Ignacio Echevarría, l’espanyol desaparegut després de l’atemptat d’aquest cap de setmana, ha posat a disposició de la família un detectiu per ajudar-los a trobar-lo. En el moment de l’atemptat, Ignacio va intentar socórrer una dona que va ser atacada per un dels terroristes al Pont de Londres. L’última vegada que el van veure estava tirat a la vorera. Des d’aleshores, ni la família ni els seus amics han aconseguit contactar amb ell.

May i Corbyn s’enfronten per les retallades policials del passat La campanya electoral es va reprendre aquest dilluns al Regne Unit després de l’atemptat de dissabte amb una agra polèmica entre el líder de l’oposició, el laborista Jeremy Corbyn, i la primera ministra, la conservadora Theresa May, per les retallades policials que ha patit el país en els últims anys. Després de suspendre tots els seus actes durant diumenge per respecte a les víctimes, Corbyn es va mostrar aquest dilluns favorable a la dimissió de la primera ministra per haver eliminat prop de 19.000 places de policia durant la seua etapa com a ministra de l’Interior, entre el 2010 i el 2016. En resposta a Corbyn, la cap de Govern va subratllar que el pressupost policial està “protegit” des del 2015 i va afirmar que els recursos amb què compten els serveis de seguretat són adequats per fer front a l’amenaça terrorista que travessa el Regne Unit. La seguretat s’ha convertit en la inesperada protagonista de la recta final de la campanya per a uns comicis exclusivament originats, almenys en principi, entorn de la sortida de la UE. El gir cobra sentit després que la carrera pel número 10 de Downing Street fos suspesa per segona vegada des de l’arrancada oficial per la violència, una fita sense precedents en un país que mai havia hagut de gestionar simultàniament no ja un atemptat, sinó dos, i un procés electoral. Per acabar-ho d’adobar, el d’aquest dijous decidirà qui pilotarà el Brexit, probablement el desafiament polític, econòmic i legislatiu de més transcendència a les illes des de la Segona Guerra Mundial.

Imatge del minut de silenci per les víctimes a la Paeria.

Imatge del minut de silenci per les víctimes a la Paeria.G.F.

Imatge del minut de silenci per les víctimes a la Paeria.

Imatge del minut de silenci per les víctimes a la Paeria.G.F.

tracking