SEGRE

LONDRES ATEMPTAT

Confirmada la mort de l'heroi espanyol a Londres després d'una espera “desesperant”

Dastis demana a Londres que permetin a la família veure el cadàver, mentre el nombre de víctimes s’eleva a vuit després de trobar un cos al Tàmesi || La policia deté un altre home relacionat amb l’atemptat

Imatge d’Ignacio Echeverría facilitada per la família.

Imatge d’Ignacio Echeverría facilitada per la família.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé quatre dies després de l’atemptat de Londres, les autoritats britàniques van confirmar aquest dimecres que Ignacio Echeverría és una de les vuit víctimes mortals d’aquest atac, en el qual el jove espanyol es va enfrontar als terroristes. Des de Moscou, on està de viatge oficial, el ministre d’Afers Exteriors, Alfonso Dastis, va reclamar al seu col·lega britànic, Boris Johnson, que les autoritats del Regne Unit deixessin veure aquest dimecres mateix el cos d’Echeverría a la seua família, perquè pugui trobar “la pau vetllant el cadàver del seu fill i germà. No creiem que cap protocol pugui justificar un tracte que realment ja frega la inhumanitat”, va dir Dastis, que va qualificar de “desesperant” l’espera de notícies.

La identificació de l’espanyol arriba gairebé quatre dies després de l’atemptat, en els quals el Govern espanyol va apressar les autoritats britàniques. Fins i tot Dastis va parlar amb el seu homòleg britànic per demanar-li que accelerés els tràmits per no afegir patiment a la família, una conversa que va tornar a mantenir aquest dimecres al confirmar-se la notícia.

L’executiu ha assistit aquests dies amb perplexitat a la demora en aquesta identificació de les víctimes, que ha rebut dures crítiques de tots els estrats de la societat. El Govern britànic va intentar sortir del pas subratllant que es tracta d’un “procés complex i desafiador”. La Policia Metropolitana va elevar aquest dimecres a vuit el nombre de morts, després que dimarts a la tarda es trobés al Tàmesi el cos d’un ciutadà francès que estava desaparegut.

Les autoritats britàniques disposaven des de dilluns de l’ADN i les empremtes dactilars d’Echeverría

Fins al moment, s’ha confirmat que entre els morts hi ha tres francesos, dos australianes, una canadenca i un britànic. “Identificar grans nombres de víctimes en un greu incident és un procés complex i desafiador”, va afirmar l’Executiu de Theresa May en un missatge enviat a la premsa estrangera’. “La identificació precisa de les víctimes és crucial i es prenen totes les cures per garantir que es fa al més ràpidament possible i d’acord amb els més alts estàndards, amb la deguda consideració a les famílies, en contacte amb el responsable d’identificació i el forense”, va afegir.

Segons el Govern britànic, “especialistes estan treballant amb les famílies de les víctimes per identificar els que van morir en l’atac com més aviat millor”. Malgrat que les autoritats britàniques disposaven des de dilluns d’empremtes, ADN i dades dentals del jove espanyol, la confirmació no va arribar fins aquest dimecres. Arran de la polèmica, el Govern britànic es va disculpar amb Espanya per la tardança en aquest procés.

D’altra banda, la policia britànica va efectuar aquest dimecres dos noves detencions, una relacionada amb l’atemptat de Londres i una altra, amb el de Manchester, mentre prossegueix la investigació sobre la seua possible vinculació amb una cèl·lula jihadista al Regne Unit. En el marc de la indagació de l’atemptat de Londres van detenir un home de 30 anys, la identitat del qual no s’ha facilitat, al barri d’Ilford, a l’est de la capital.

Víctimes

  • Ignacio Echeverría

Heroi:

Es va enfrontar als terroristes.

Origen:

Madrileny de 39 anys.

Família:

Quatre dies sense notícies.

Condol:

D’autoritats i societat.

“El meu germà Ignacio va intentar aturar uns terroristes, i va perdre la vida intentant salvar els altres. Igna, t’estimem i no t’oblidarem”, va publicar la seua germana a Facebook. “Volem veure i estar amb el cos d’Ignacio. Sembla que fins divendres, com a molt aviat, no podrem estar amb el seu cos”, va afegir. Tant les autoritats estatals com la societat civil van rebre la notícia amb tristesa, i el consideren un heroi. El Govern es planteja condecorar-lo.

  • Sara Zelenak

Origen:

Australiana de 21 anys.

Professió:

Au-pair a Londres.

Manchester:

Anava al concert.

“Estem molt tristos per la tràgica mort de la nostra preciosa filla i germana”, va expressar la família en un missatge difós per la policia. “Els familiars i amics de Sara estan devastats.” Van demanar als mitjans que respectin la seua privacitat. L’australiana es va salvar de dos atemptats. Segons la seua mare, tenia previst anar al concert d’Ariana Grande, ja que tenia una entrada. També es va deslliurar del de Westminster.   

tracking