SEGRE

INVESTIGACIÓ CORRUPCIÓ

Un alt càrrec lleidatà admet tracte de favor en el ‘cas 3%’

Reconeix que s’afavoria les empreses que feien donacions a CDC || S’alteraven les puntuacions sense seguir cap criteri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels responsables d’Infraestructures.cat, entitat que adjudica l’obra pública de la Generalitat, el lleidatà Jaume Cortasa, va admetre els tractes de favor de les licitacions públiques per afavorir corporacions que realitzaven donacions a CDC, segons va avançar ahir El País. El sumari del cas recull la confessió de Cortasa davant dels seus superiors, entre els quals el director d’Infrastructures.cat que va reemplaçar el també lleidatà Josep Antoni Rosell després que el cas del 3% sortís a la llum, Joan Jaume Oms. “Per part del director general d’Infraestructures, Josep Antoni Rosell, se sol·licitava a l’OTA (Oficina Tècnica d’Avaluació), de la qual Cortasa era l’encarregat, si era possible variar la puntuació tècnica de les licitacions a favor d’un determinat licitador”, segons l’acta. Una vegada rebut l’encàrrec, Cortasa era qui “parlava amb els tècnics per veure si era possible fer aquesta variació, d’acord amb l’oferta del licitador i dins dels criteris del plec, i si era possible, es portava a terme”.

Després de l’esclat del cas, la nova prefectura d’Infraestructures va obrir un expedient a Cortasa i el van suspendre durant noranta dies de feina i sou. Posteriorment, a causa de la gravetat de les noves evidències, va ser acomiadat. “Aquesta empresa té la certesa que vostè es va inventar les puntuacions de certs aspectes en relació amb les ofertes presentades per determinats licitadors, puntuacions totalment fictícies”, segons una part de la carta d’acomiadament a l’exresponsable d’Infraestructures.cat.

La Guàrdia Civil escorcolla la seu d’Infraestructures, confisca vuit expedients alterats i deté Rosell

El document també posa en relleu el fet que sota la direcció de Josep Antoni Rosell es va incloure en els processos de licitació l’OTA, organització unipersonal constituïda per Cortasa i que estava sota els designis de Rosell. Era des d’aquesta organització que s’alteraven les estimacions de les ofertes i el document deixa clar que va ser Cortasa qui va fer canvis a l’alça sense que es basés en cap documentació.

D’altra banda, la Guàrdia Civil va escorcollar la seu d’Infraestructures el 2015. Després d’aquesta acció, es van confiscar vuit expedients suposadament alterats i es va arrestar Rosell.

tracking