SEGRE

TRÀNSIT ACCIDENTS

Mor un altre ciclista a Oliva al ser envestit per un conductor drogat

Uns 500 ciclistes de les Terres de l’Ebre recorren Amposta i Tortosa per reclamar més seguretat a les vies || Quatre corredors morts durant el cap de setmana

Un grup de ciclistes circulant per l’N-332, on va ser atropellat un altre ciclista.

Un grup de ciclistes circulant per l’N-332, on va ser atropellat un altre ciclista.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un ciclista va morir aquest diumenge a la carretera N-332 al terme municipal d’Oliva (València) al ser atropellat per un vehicle el conductor del qual, que en un primer moment va fugir, va donar positiu en drogues. El succés es va produir cap a les vuit del matí, quan un turisme va atropellar un ciclista que circulava en companyia d’un altre, que va resultar il·lès, segons fonts de l’agrupació de trànsit de la Guàrdia Civil. El primer ciclista va resultar greument ferit i va morir poc després de l’atropellament. El conductor havia fugit però posteriorment va ser detingut pels agents i va donar positiu en drogues.

El mes de maig passat es va produir un altre atropellament mortal a Oliva que va causar la mort de tres persones, dos a l’acte i una tercera dies després a l’hospital. La conductora implicada va donar positiu en alcohol i drogues. Dissabte van morir uns altres tres ciclistes a Navarra, i un altre corredor va ser atropellat per un camió a València.

D’altra banda, centenars de ciclistes de les Terres de l’Ebre, gairebé 500, segons l’organització, van recórrer aquest diumenge el tram entre Tortosa i Amposta per reclamar més seguretat a les carreteres. La protesta, encapçalada per la Federació Catalana de Ciclisme a les Terres de l’Ebre, vol denunciar “la situació d’extrema vulnerabilitat” del ciclista a la carretera que, últimament, s’ha vist agreujada amb nombrosos accidents a tot el territori. Els participants van demanar la reforma del Codi Penal, l’increment de controls de drogues i alcohol en rutes de ciclistes o incorporar la seguretat viària a les escoles.

Els ciclistes volen reformar el Codi Penal Els ciclistes demanen la creació d’una Unitat Especial d’Agents Ciclistes camuflats que sancioni les conductes dels conductors de vehicles a motor que comprometin la seguretat dels grups de ciclistes en les hores del dia i trams més freqüentats, que s’intensifiquin els controls de drogues i alcoholèmia en llocs coincidents amb zones de festa i reformar el Codi Penal, entre altres mesures.

tracking