SEGRE

Puigdemont diu que revelarà la llei de transitorietat a finals de juny o inici de juliol

La convocatòria del referèndum seria a començaments de setembre

Un moment de l'entrevista.

Puigdemont diu que revelarà la llei de transitorietat a finals de juny o inici de juliolGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dilluns que "abans que finalitzi juny o la primera setmana de juliol" s’iniciarà una campanya per explicar la llei de transitorietat, mentre ha pronosticat que acudirà al Congrés dels Diputats abans de l’estiu. En una entrevista a Rac1, Puigdemont ha assegurat que la llei de transitorietat, dissenyada per substituir l’actual marc legal espanyol, sortirà a la llum després de què Junts pel Sí i la CUP l’hagin mantingut oculta aquests últims mesos.

"Abans que finalitzi el juny o la primera setmana de juliol es farà una campanya que servirà per explicar tots els continguts", ha detallat el president català, que ha indicat que tot el paquet legislatiu sobre el qual pretenen sustentar el referèndum unilateral s’aprovaria al Parlament a finals d’agost.

La convocatòria del referèndum seria a "principis de setembre" i portarà com a mínim la firma del president de la Generalitat, encara que seria "un bon senyal" que la firmessin tots els consellers, ja que això "no és un projecte de cap persona" en concret, ha suggerit Puigdemont. Ha confirmat, així mateix, que enviarà aquesta setmana una carta a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, per proposar-li de comparèixer al Congrés a fi d’explicar el referèndum de l’1 d’octubre -sense sotmetre'l a votació- i ha confiat a poder acudir a la Cambra "abans de l’estiu".

Puigdemont ha subratllat que les Corts Generals històricament han tombat plantejaments catalans, però "la proposta espanyola per a Catalunya no s’ha votat mai". "Serà que no tenen proposta?", ha afegit. També ha dit que li "dolen" les crítiques que està rebent l’entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, pel seu discurs en l’acte de les entitats independentistes del passat cap de setmana.

Davant de la nova campanya del PP Català sobre el risc de les pensions en una hipotètica Catalunya independent, Puigdemont ha donat irònicament "la benvinguda al PP a la campanya del no" en el referèndum, mentre s’ha reafirmat que no perillarien les pensions en cas de secessió.

El president català ha censurat com una "salvatjada colossal" el cartell que va aparèixer a Lleida en el qual es defineix com a "enemics del poble" català als líders de Ciutadans, PSC, CSQP i PPC, una qüestió en mans de la Fiscalia.

tracking