SEGRE

Hernando a Iglesias: "El que menys necessita Espanya és el seu sectarisme"

El portaveu parlamentari del PP, Rafael Hernando, y el president del Govern, Mariano Rajoy.

Hernando a Iglesias: "El que menys necessita Espanya és el seu sectarisme"EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha demanat al líder de Podemos, Pablo Iglesias, "respecte" per als votants del PP i ha subratllat: "el que menys necessita Espanya és vostè, els seus col·legues i el seu sectarisme". En la seua intervenció al debat de la moció de censura de Unidos Podemos Hernando ha advertit a més a Iglesias que ell no és, encara que ho hagi pretès aquests dos dies, el cap de l’oposició, sinó el líder de la tercera força política, que és on el van col·locar els votants al juny després de perdre, a més, un milió de suports en sis mesos.

Per això, ha assenyalat que "no deixa de ser pretenciós i arrogant" voler ser president quan ha quedat tercer a les urnes, encara que també ha tingut un retret per al segon partit més votat, el PSOE, al qual al final del seu discurs ha demanat que "no es llanci en braços" de Podemos.

"El tercer vol ser líder i el que ha de demostrar que ho és va desertar del Congrés i ara és líder assembleari", ha assenyalat Hernando de Iglesias i del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez. Ha demanat a més als socialistes que es posicionin amb claredat després de retreure’ls la seua abstenció en aquesta moció, amb la que semblen suggerir que Iglesias, ha advertit, sigui considerat líder de l’oposició. "Han de decidir què fer i si volen continuar instal·lats en el no o crear una oposició constructiva, com semblava que hi havia en els últims mesos," ha postil·lat.

En qualsevol cas, Hernando ha centrat els seus atacs a Podemos i ha acusat aquest partit de no suportar la realitat i els fets i fer servir per això la "demagògia" i la "mentida" per atacar el Govern amb aquesta moció de censura que no té cap possibilitat de prosperar. "Aquesta moció de censura és un nou numeret del circ podemita i un numeret bastant avorrit, per cert", ha fet broma Hernando, que ha qualificat el discurs ahir d’Iglesias, de gairebé tres hores de durada, de "tortura".

La moció de censura, ha advertit, és una cosa "més seriosa" que el que ha fet Iglesias aquests dos dies, entre altres coses perquè qui la presenta ha de ser una oposició "preparada" per assumir el poder. "I això està als antípodes de vostè i les seues propostes"

A més, ha respost a totes les acusacions de corrupció cap al PP que Podemos ha fet aquests dies subratllant que el Govern del PP és "honrat, decent i honest". "Ho és el Govern, el seu president, aquest grup i el meu partit. Li demano una mica més de respecte per a tots els votants que ens han votat", ha afegit.

Després d’insistir que són el partit que més mesures contra la corrupció ha impulsat, Hernando també ha criticat el PSOE en aquest assumpte. I ha tornat a advertir al portaveu socialista, José Luis Ábalos, de què en matèria de corrupció, el PSOE "lliçons, les justes".

tracking