SEGRE

Els bombers admeten que "desconeixen" el nombre de desapareguts a l'edifici incendiat a Londres

Almenys 12 persones han mort i 34 romanen hospitalitzades, de les quals 18 es troben en estat crític

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Brigada de Bombers de Londres va admetre aquest dijous que "desconeix" el nombre de desapareguts per l’incendi en una torre residencial a l’oest de la capital britànica i va recalcar que no espera trobar ningú més amb vida a l’edifici. En l’incendi, declarat sobre les 00.15 GMT d’ahir, 12 persones van morir i 34 romanen hospitalitzades, de les quals 18 es troben en estat crític, segons els serveis d’emergència.

"Tràgicament no esperem trobar ningú més amb vida. A causa de la gravetat i la calor del foc és un absolut miracle si algú estigués amb vida", va declarar la comissària d’aquesta brigada, Dany Cotton, en unes declaracions avui a la cadena Sky.

Cotton no va poder donar una xifra sobre el nombre de persones que van poder haver quedat atrapades per les flames a la torre Grenfell, un immoble de 24 pisos amb 120 apartaments i en el que s’estima que vivien entre 400 i 600 persones. Segons Cotton, els bombers encara han de registrar les plantes superiors i s’estima que el nombre de morts augmentarà.

Els bombers s’han assegurat que no han quedat flames a cap de les plantes de la torre, on l’incendi es va estendre ràpidament per causes que de moment es desconeixen.

Les persones que vivien a la torre i van aconseguir escapar van passar la nit en centres d’acolliment a la zona mentre les autoritats busquen la manera de donar habitatge permanent a les persones afectades per la tragèdia.

Segons els mitjans, experts han qüestionat el revestiment de l’edifici, col·locat el 2015, que contenia polietilè i que explicaria la rapidesa amb què es van estendre les flames.

Estat en què ha quedat la torre de pisos de Londres.

Els bombers admeten que "desconeixen" el nombre de desapareguts a l'edifici incendiat a LondresEFE

tracking