SEGRE

El partit de Macron arrasa en les eleccions legislatives franceses, marcades per una abstenció històrica

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La República En Marcha (LREM), el partit del president francès, Emmanuel Macron, ha confirmat avui la seua victòria en la segona volta de les eleccions legislatives i tindrà una aclaparadora majoria absoluta en l’Assemblea Nacional, segons les projeccions de vot difoses pels mitjans francesos.

La formació "macronista" tindrà de 355 a 425 escons a la Cambra Baixa, molt per sobre en qualsevol cas dels 289 que marquen la majoria absoluta, mentre que el partit conservador Los Republicanos queda com a segona força a gran distància, amb entre 95 i 133 diputats.

Les projeccions mostren així un ampli triomf de LREM, encara que una mica inferior al previst en les enquestes al llarg de l’última setmana.

També es confirma la desfeta esperada per al Partit Socialista, que fins ara controlava la majoria en l’Assemblea Nacional, que es quedaria ara amb entre 27 i 49 diputats al costat dels|juntament amb seus socis ecologistes. Precisament, el líder del Partit Socialista, Jean-Christophe Cambadélis, ha anunciat la seua dimissió minuts després que es fessin públiques les estimacions que confirmen una derrota històrica de la seua formació. "Cal construir una nova oferta política d’esquerres per contrarestar el neoliberalisme i el nacionalisme", ha indicat Cambadélis, que ha afegit que una direcció col·lectiva es farà càrrec del partit.

Mentrestant, La Francia Insumisa de l’esquerrà Jean-Luc Mélénchon sembla a prop d’aconseguir el seu objectiu de poder formar grup parlamentari propi, per a la qual cosa es necessiten 15 escons, ja que els instituts demoscòpics li donen entre 15 i 30 diputats. Al contrari, l’ultradretà Front Nacional es quedaria de nou sense assolir la seua meta de tenir grup propi, encara que pot haver obtingut un millor resultat del qual apuntaven els sondejos, amb entre 4 i 8 actes. La segona volta de les legislatives apareix marcada per l’altíssima abstenció, que ha situat la participació, a falta de confirmar-se, entorn del 42%, el que marca un rècord històric en la V República, fundada el 1958.

tracking