SEGRE

FRANÇA

Macron arrasa republicans i socialistes a la segona volta

El partit aconseguiria fins a 425 escons gràcies a la voluminosa abstenció, segons les projeccions || El líder del socialisme dimiteix davant la nova desfeta electoral

El president de França, Emmanuel Macron, saluda la mesa electoral després d’haver emès el vot.

El president de França, Emmanuel Macron, saluda la mesa electoral després d’haver emès el vot.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La República En Marxa (LREM), el partit del president francès, Emmanuel Macron, va confirmar aquest diumenge la seua victòria en la segona volta de les eleccions legislatives i tindrà una aclaparadora majoria absoluta a l’Assemblea Nacional, segons les projeccions de vot difoses ahir pels mitjans francesos.

La formació macronista tindrà de 355 a 425 escons a la Cambra Baixa, molt per sobre en qualsevol cas dels 289 que marquen la majoria absoluta, mentre que el partit conservador Els Republicans queda com a segona força a gran distància, amb entre 95 i 133 diputats. Les projeccions mostraven així un ampli triomf de LREM, encara que una mica inferior al que preveien les enquestes al llarg de l’última setmana.

Marine Le Pen ha obtingut la seua acta de diputat encara que la seua formació no podrà tenir grup propi

També es confirma la desfeta esperada per al Partit Socialista, que fins ara controlava la majoria a l’Assemblea Nacional, que es quedaria ara amb entre 27 i 49 diputats al costat dels seus socis ecologistes. El líder del Partit Socialista (PS) francès, Jean-Christophe Cambadélis, va anunciar la dimissió després de donar-se a conèixer aquestes previsions.

Mentrestant, La França Insubmisa de l’esquerrà Jean-Luc Mélénchon sembla a prop d’aconseguir el seu objectiu de poder formar grup parlamentari propi, per a la qual cosa es necessiten quinze escons, ja que els instituts demoscòpics li donaven entre quinze i trenta diputats.

Al contrari, l’ultradretà Front Nacional es quedaria de nou sense assolir la seua meta de tenir grup propi, encara que pot haver obtingut un millor resultat del que apuntaven els sondejos, amb entre 4 i 8 actes, entre aquestes la de la líder de la formació ultradretana, Marine Le Pen.

La segona volta de les legislatives apareix marcada per la gran abstenció, que va situar la participació, a falta de confirmar-se, entorn del 42%, xifra que marca un rècord històric a la V República, fundada el 1958.

El president de França, Emmanuel Macron, saluda la mesa electoral després d’haver emès el vot.

El president de França, Emmanuel Macron, saluda la mesa electoral després d’haver emès el vot.EFE

tracking