SEGRE

Puigdemont fa una crida davant dels juristes a "persistir" en el procés sobiranista

La professora de la Universitat de Girona Maria Mercè Darnaculleta pren possessió del càrrec davant del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Puigdemont fa una crida davant dels juristes a "persistir" en el procés sobiranistaGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha cridat aquest dilluns, davant dels membres de la Comisión Jurídica Asesora de la Generalitat, a "persistir" en el procés sobiranista català i, per a això, ha al·ludit a la "persistència" que hi va haver en el combat contra ETA, el 30 aniversari de l’atemptat d’Hipercor. Puigdemont ha presidit aquest dilluns la presa de possessió de dos nous membres de la Comisión Jurídica Asesora de la Generalitat: el recentment nomenat director del Gabinet Jurídic del Govern, Francesc Esteve -objecte d’investigació de la Fiscalia pel procés de compra d’urnes-, i la professora de la Universitat de Girona Maria Mercè Darnaculleta, en substitució d’Enric Argullol.

En el seu discurs, Puigdemont ha assenyalat, en el 30 aniversari de l’atemptat d’Hipercor a Barcelona, que "si no hagués estat per la persistència, aquest combat -contra ETA- no s’hagués guanyat", i ha considerat que avui "estem més a prop de l’ideal de justícia davant de qui intenta laminar-lo perquè hem persistit". "En uns anys direm el mateix: que hem aconseguit el que el poble de Catalunya s’ha proposat perquè persistim, perquè no ens resignem," ha afegit.

El president català ha anomenat així als juristes a "persistir" perquè "la persistència ens atansa més a la idea de justícia que no la renúncia o la resignació". Puigdemont ha lloat l’"elevadíssima dignitat" de la Comisión Jurídica Asesora, que "s’allunya de pràctiques viciades i intervinents que hi ha en altres tradicions", en al·lusió a la justícia estatal, i "s’atansa a les millors pràctiques europees, lligades a la independència" judicial.

El president ha subratllat que "no hi ha Estat de Dret sense Estat de drets", entre els que ha destacat el del "poble de Catalunya a escollir el seu futur".

Un dels nous membres de la Comissió és Francesc Esteve, objecte d’una investigació de la Fiscalia pel procés de compra d’urnes per al referèndum en la seua qualitat de secretari general del Departament de Governació de la Generalitat, càrrec que va ostentar fins dimarts passat, quan va ser nomenat director del Gabinet Jurídic del Govern. Tant Esteve com Darnaculleta han pres possessió del càrrec jurant "fidelitat a la Constitució, a l’Estatut i a les institucions catalanes."

La Comisión Jurídica Asesora és un òrgan|orgue consultiu del Govern format per juristes de prestigi que vetlla per la legalitat en l’actuació de les diverses administracions catalans.

tracking