SEGRE

Un mort i 10 ferits en un atac prop d'una mesquita a Londres

La policia ha arrestat un home blanc de 48 anys

Un policia armat a Londres

Un mort i 10 ferits en un atac prop d'una mesquita a LondresEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una persona ha mort i deu han resultat ferides, vuit d’elles hospitalitzades, en un aparent atac terrorista a prop de la mesquita de Finsbury Park, al nord de Londres, on una furgoneta va atropellar la passada mitjanit a fidels musulmans, ha informat avui la Policia britànica.

La Policia Metropolitana de Londres (Met, per les seues sigles en anglès) va precisar que dos persones van resultar amb ferides lleus i van ser ateses al lloc de l’atac, ocorregut al carrer Seven Sisters, a prop de l’estadi de futbol del club anglès Arsenal.

Encara que la Policia ha confirmat un mort, el Consell Musulmà Britànic (MCB, per les seues sigles en anglès), va indicar que estima que entre tres i quatre fidels haurien mort en ser atropellats per una furgoneta quan sortien dels resos al Centre de Benestar Musulmà, pròxim a la mesquita de Finsbury Park.

La primera ministra britànica, Theresa May, ha informat avui que la Policia tracta aquest incident com un possible "atac terrorista" i va indicar que avui presidirà l’anomenat Comitè d’Emergència Cobra, format pels principals ministres i representants de les forces de l’ordre, per abordar l’atac a prop del temple.

Segons la Met, un home de 48 anys, la identitat dels quals no ha estat facilitada i que pel que sembla era el conductor del vehicle, va ser arrestat pels agents després de ser retingut per una multitud. Aquest individu, que segons testimonis es tractaria d’un home blanc de forta contextura física, va ser portat a un hospital com a mesura de precaució i, una vegada donat d’alta, serà traslladat a una comissaria per ser interrogat, va agregar la font.

L’incident va ocórrer sobre les 00.20 hora local (23.20 GMT) al terme dels resos de la mitjanit.

El líder de l’oposició laborista, Jeremy Corbyn, ha manifestat avui, a través de la xarxa social Twitter, la seua "commoció" per aquest atac i va indicar que se solidaritza amb la comunitat afectada."He estat en contacte amb mesquites, la Policia i l’ajuntament d’Islington (nord de Londres) en relació amb aquest incident. Els meus pensaments estan amb la comunitat i els afectats per aquest horrible incident", va agregar el polític de l’oposició, diputat per Islington, la circumscripció electoral a què pertany el barri de Finsbury Park.

Per la seua part, l’alcalde de Londres, Sadiq Khan, va qualificar d’atac als "valors compartits de tolerància, llibertat i respecte" l’incident de la passada nit. A més, l’alcalde va demanar als londinencs, en una declaració, que mantinguin la "calma" i romanguin "vigilants" mentre s’aclareix aquest incident, que la Policia tracta com un possible atemptat terrorista, el quart al Regne Unit en tres mesos. "Mentre aquest sembla ser un atac contra una comunitat en particular, com els terribles atacs de Manchester, Westminster i el Pont de Londres, aquest és també un atac contra tots els nostres valors compartits de tolerància, llibertat i respecte".

El MCB ha qualificat avui de "violenta manifestació" d’islamofòbia l’incident de la passada nit a prop de la mesquita.

El secretari general del MCB, Harun Khan, va dir als mitjans locals que la comunitat musulmana ha hagut de suportar en les últimes setmanes i mesos moltes manifestacions d’islamofòbia.

Khan va sol·licitar a les autoritats britàniques un reforç urgent de la seguretat a les mesquites del Regne Unit ja que és per concloure el mes sagrat de Ramadà i començarà la tradicional celebració musulmana d’"Eid", del final del dejuni.

"Les comunitats musulmanes han demanat durant anys més mesures per aturar l’augment dels delictes per odi i més mesures han de ser preses ara per afrontar no només aquest incident, sinó l’important i preocupant augment de la islamofòbia", va subratllar el secretari general del MCB. "Molts se sentiran enfadats i entristits pel que ha passat aquesta nit", va agregar.

tracking