SEGRE

CORRUPCIÓ GÜRTEL

Els exministres del PP neguen sobresous i altres irregularitats

Desmenteixen haver rebut ordres per facilitar adjudicacions de contractes || Quatre homes forts d’Aznar es desmarquen de Luis Bárcenas

Per ordre, Javier Arenas, Mayor Oreja, Ángel Acebes, Gerardo Galeote i Rodrigo Rato, ahir durant el judici.

Per ordre, Javier Arenas, Mayor Oreja, Ángel Acebes, Gerardo Galeote i Rodrigo Rato, ahir durant el judici.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els exministres del PP Javier Arenas, Ángel Acebes, Jaime Mayor Oreja i Rodrigo Rato van rebutjar ahir en la seua declaració en qualitat de testimonis en el judici de la trama Gürtel conèixer l’existència d’un finançament irregular al si de la formació i van negar haver rebut instruccions per facilitar adjudicacions de contractes des dels seus respectius ministeris a empreses properes a la trama que jutja l’Audiència Nacional.

Els quatre exdirigents del PP havien estat citats a declarar a petició de Luis Bárcenas perquè expliquessin els tractes de favor a empreses relacionades amb el capitost de la trama, Francisco Correa, si bé van precisar davant del tribunal que “mai” es van produir ordres des de la tresoreria de la formació relacionades amb aquesta qüestió.

Arenas i Acebes diuen que Bárcenas depenia de Lapuerta i no els consten irregularitats

Tant Arenas com Acebes es van desvincular de l’organització d’actes electorals i del control de la tresoreria ja que els seus càrrecs eren purament polítics, desmuntant així la versió de Bárcenas. Van dir que Bárcenas va dependre del seu antecessor, Álvaro Lapuerta, mentre va ser tresorer del PP i que no els consta que aquest influís per aconseguir tracte de favor de donants de la formació. A més els quatre van negar tenir constància de la documentació comptable paral·lela de la qual va disposar Bárcenas també coneguda com els papers de Bárcenas. Rodrigo Rato va dir que durant la seua etapa com a ministre d’Economia era conscient que els seus subordinats es reunien amb els amos de les mercantils encara que no els n’informaven perquè era “gent de la seua confiança”. D’altra banda, Mayor Oreja va dir que no només no va rebre ordres de la direcció del partit per influir en la contractació sinó que no li consta que cap altre alt càrrec li fes menció d’aquestes pràctiques així com que no hi va haver cap desviació de fons del PP europeu a Génova procedents de viatges d’europarlamentaris perquè eren els mateixos parlamentaris els que gestionaven els seus moviments.

També va declarar l’exeurodiputat del PP Gerardo Galeote, que va explicar que va contractar amb l’agència de viatges propietat del capitost de la xarxa corrupta, Francisco Correa, per als seus desplaçaments a Brussel·les perquè va ser el que li van recomanar al partit quan va preguntar.

tracking