SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Rajoy: “Em reuniré amb Sánchez quan ell vulgui”

Afirma que tots dos han de fer “un esforç” per entendre’s || El líder socialista es reunirà amb Rivera i Iglesias

El president del Govern, Mariano Rajoy, en roda de premsa.

El president del Govern, Mariano Rajoy, en roda de premsa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern i del PP, Mariano Rajoy va assegurar ahir que està disposat a reunir-se amb el líder del PSOE, Pedro Sánchez, “quan ell vulgui” perquè, segons va assegurar, han de fer “un esforç” per entendre’s i ell el farà.

“No he parlat [amb Sánchez] però estic disposat a parlar-hi quan ell ho desitgi”, va manifestar Rajoy en una roda de premsa a Brussel·les després del Consell Europeu. El PSOE va celebrar el cap de setmana passat el 39 congrés federal, en el qual Sánchez va presentar el seu nou projecte polític.

Assegura que per a la seua formació el PSOE ha de ser l’“aliat fonamental”

Preguntat llavors si deixarà que Sánchez prengui la iniciativa, el cap de l’Executiu no va voler entrar en detalls al·legant que això “no contribueix a res”. “Tindré una reunió quan vulgui el senyor Sánchez i a més crec que és bo que la tinguem”, va sentenciar.

D’altra banda, Sánchez es veurà amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, aquest dimecres que ve a primera hora de la tarda al Congrés dels Diputats, segons assenyalen fonts socialistes. Els dos dirigents polítics van mantenir una conversa telefònica dimecres passat d’aproximadament quinze minuts, en la qual ja havien acordat veure’s la setmana vinent. En la trucada de Pedro Sánchez a Albert Rivera van parlar sobre la possibilitat de plantejar iniciatives parlamentàries constructives que serveixin per materialitzar el canvi, com les de regeneració democràtica o un pla de rescat a joves.

Rivera va proposar abordar una reforma de la llei electoral, supressió dels aforaments i limitació dels mandats del president del Govern.

Un dia abans de la trobada amb Albert Rivera, el secretari general dels socialistes mantindrà una trobada amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, que va assegurar que espera que Pedro Sánchez faci més passos i com més aviat millor s’uneixi a l’objectiu de “fer fora el PP”, si bé respectarà els temps i no forçarà el ritme dels socialistes perquè no l’hi volen “posar difícil”. Així mateix, Iglesias va assegurar que per a Podem el PSOE ha de ser “l’aliat fonamental”.

tracking