SEGRE

PARLAMENT POLÍTICA

El Congrés reprovarà demà Cristóbal Montoro per l’amnistia fiscal

La moció contra el ministre compta amb el suport de PSOE, Cs, Units Podem, ERC, Bildu i Compromís || Segon membre del Govern central censurat després de Catalá

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Congrés dels Diputats reprovarà demà el ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, per l’amnistia fiscal aprovada el 2012 i que posteriorment va ser declarada inconstitucional pel Tribunal Constitucional (TC).

La iniciativa presentada pel Partit Socialista, que serà votada demà, tindrà el suport d’Units Podem, Ciutadans, ERC, PDeCAT, Compromís i EH Bildu i entre tots sumen majoria absoluta a la Cambra, mentre que el PNB va anunciar la seua abstenció i el PP hi votarà en contra. Montoro és el segon ministre en actiu del Govern de Mariano Rajoy reprovat pel Congrés, després que també ho fos el ministre de Justícia, Rafael Catalá.

La moció afirma que es va beneficiar els defraudadors, vulnerant principis constitucionals, mentre s’incrementava de forma notable la càrrega impositiva dels contribuents que compleixen les seues obligacions fiscals. El diputat socialista Julián López va instar Rajoy, ahir al Congrés, a destituir Montoro, un ministre que impulsava una amnistia mentre “milers de persones havien de pagar més pels medicaments, pujava l’IVA, augmentaven les retallades en l’Educació i blaïa a impostos els pensionistes emigrants retornats”.

Des d’Units Podem, el diputat Alberto Garzón va assenyalar que l’amnistia és un tema d’enorme gravetat que requereix responsabilitats polítiques.El diputat de Ciutadans Vicente Ten va criticar que el ministre hagi premiat el defraudador i hagi castigat el contribuent complidor.

Des del PP, la diputada Ana María Madrazo va asseverar que el ministre “ha fet bé la feina” per treure Espanya del “clot” on la va deixar el PSOE. Paral·lelament, Montoro va defensar al Senat que no hi va haver una amnistia i que l’esmentada “regularització fiscal” va fer que “29.000 defraudadors” paguessin els seus impostos.

D’altra banda, el jutjat d’Instrucció número 22 de Madrid va admetre ahir a tràmit la querella presentada per la Fiscalia Anticorrupció contra els integrants d’Equipo Económico, despatx fundat per Montoro per prevaricació i tràfic d’influències.

tracking