SEGRE

POLÍTICA

Iglesias defensa davant de Sánchez una consulta pactada a Catalunya

Els dos líders constaten les seues diferències sobre el procés || El dirigent socialista sancionarà els alcaldes de la seua formació que participin en el referèndum

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, al Congrés.

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb el líder de Podem, Pablo Iglesias, al Congrés.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el de Podem, Pablo Iglesias, van mantenir aquest dimarts una trobada al Congrés en la qual el dirigent de la formació morada va reafirmar la seua aposta per un referèndum pactat a Catalunya, una opció que els socialistes no contemplen.

Tots dos líders van constatar les seues diferències sobre el procés sobiranista i la manera de trobar una solució. Això sí, Iglesias va assegurar que valoren que el PSOE “almenys” hagi començat a utilitzar el terme de la plurinacionalitat i que la reunió servís per començar a dialogar, encara que no estiguin d’acord. “Li he transmès a Pedro Sánchez que els canvis de vegades són graduals.

Fa 20 anys parlar de matrimoni gai suposava un enorme debat. Hi ha qüestions que evolucionen amb la societat espanyola”, va dir. Posteriorment, Sánchez va advertir que els alcaldes del PSC que prenguin part en la consulta seran sancionats sempre que “hi participin com a alcaldes”.

El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va afirmar que “no hi ha cap alcalde que pugui fer coses a títol personal, perquè ho pot fer efectivament, però no deixa de ser alcalde”.

Afirmen que no té sentit presentar una moció de censura si no és per guanyar-la

Sánchez i Iglesias també buscaran acords amb la creació d’equips de treball que negociaran assumptes com el sostre de despesa o les pensions. En les reunions que es faran al juliol, de moment la moció de censura contra el Govern del PP no estarà sobre la taula.

En aquest sentit, Iglesias va indicar que existeixen “diferències estratègiques” i que els socialistes necessiten anar “més a poc a poc”. Els socialistes creuen que no té sentit presentar una altra moció si no és per “guanyar-la”, va indicar Ábalos.

Sánchez té previst seguir amb la roda de contactes i per fer-ho es reunirà avui amb el líder de Cs, Albert Rivera, i demà amb el coordinador federal d’IU, Alberto Garzón.

Rajoy i Rivera parlen del Pressupost i del “desafiament català” El president del Govern, Mariano Rajoy i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, van dinar aquest dimarts al Palau de la Moncloa per abordar “el desafiament català” i van acordar que els seus respectius equips analitzin com més aviat millor el sostre de despesa, el camí del dèficit i els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2018. Durant el dinar, tots dos líders van constatar “el nou fracàs” del Govern català per haver hagut de declarar desert el concurs que s’havia convocat per a la compra d’urnes. Segons fonts del Govern espanyol Rajoy i Rivera van repassar també l’actual situació econòmica i política, amb la vista posada en l’aprovació dels Pressupostos per a l’any que ve. Precisament, Rivera va condicionar el suport de Ciutadans al sostre de despesa al fet que el Govern central abaixi els impostos i redueixi els trams més baixos de l’IRPF.

tracking