SEGRE

SUCCESSOS ASSASSINAT

Un parricida gallec s’enfronta a la ‘cadena perpètua’

El fiscal demana per a ell presó permanent revisable || Reconeix que va matar les seues dos filles amb una serra elèctrica

El parricida de Moraña, ahir durant el judici per matar les filles.

El parricida de Moraña, ahir durant el judici per matar les filles.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veí de Moraña (Pontevedra) David Oubel, acusat d’assassinar les seues dos filles menors d’edat el juliol del 2015, va reconèixer el crim de les petites en la primera sessió del judici que des d’ahir se segueix contra ell a l’Audiència Provincial de Pontevedra, i va proclamar que se’n penedeix, encara que va dir que desconeixia els motius que el van portar a assassinar-les. S’enfronta a la petició fiscal més dura possible: presó permanent revisable. “Les situacions que viuen les persones de vegades són límit”, va afirmar després de reconèixer els fets tal com els relata el fiscal a l’escrit d’acusació, en el qual assenyala que l’home, “amb evident ànim d’acabar amb la vida i amb la finalitat d’evitar qualsevol possibilitat de defensa o fugida” de les dos filles de 4 i 9 anys d’edat, els va fer ingerir fàrmacs abans d’assassinar-les amb una serra elèctrica i un ganivet. El fiscal Alejandro Pazos va manifestar, al sortir de la seu judicial, després de concloure la primera sessió del judici, que el fet que el parricida de Moraña hagi reconegut ara la seua autoria en la mort de les seues dos filles el juliol del 2015 no afecta “en cap sentit” la petició de la pena de presó permanent revisable. D’aquesta manera, va comentar que el reconeixement dels fets és simplement “un element més” a valorar pels membres del jurat “a l’hora de formar convicció”, si bé va remarcar que “és cert que quan algú assumeix els fets d’una manera tan palmària, lògicament, el veredicte està bastant condicionat”. Va mantenir que aquest és un crim “passional”, astut i “calculat”, ja que va necessitar una “preparació” per administrar els fàrmacs a les nenes perquè “les seues condicions estiguessin minvades” i suprimir la possibilitat de defensa, i va haver de comprar l’arma homicida “un dia o dos abans”.

Presó sense fiança per al ‘Boig del Xandall’La jutge del jutjat únic de Primera Instància i Instrucció de Cazalla de la Sierra, a Sevilla, va ordenar ahir l’ingrés a presó provisional, comunicada i sense fiança de Manuel González González, conegut com el Boig del Xandall, per cremar la casa on vivien dos sexagenàries amb l’ànim de matar-les.

tracking