SEGRE

PASTERA

Desapareguts 49 immigrants al mar d'Alborán des de dimarts

Pot ser la pitjor tragèdia en una dècada al Mediterrani estatal

Un membre dels serveis de salvament atén una dona embarassada arribada en una pastera.

Un membre dels serveis de salvament atén una dona embarassada arribada en una pastera.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salvament Marítim va rescatar dimarts tres persones d’origen subsaharià d’una pastera semienfonsada localitzada a 28 milles nàutiques a l’oest de l’illa d’Alborán. Segons la informació d’una ONG, va sortir del Marroc amb 52 persones a bord.

La recerca de les 49 restants es va prolongar sense èxit durant el dia d’aquest dimecres per mar i aire, però, segons Salvament Marítim, les hores transcorregudes des del naufragi i el testimoni dels tres supervivents fan que les “esperances de trobar algú amb vida siguin poques”.

Segons el relat dels tres supervivents, una “onada” va ser la que va provocar la bolcada i el sotsobre de la infraembarcació. Únicament ells van poder salvar-se perquè portaven armilla salvavides, “mentre veien com als seus companys se’ls emportava el mar”. Tot i així, segueixen ingressats en observació.

Els supervivents van veure com el mar s’emportava els seus companys i ells se salvaven al portar armilla

La que pot ser la pitjor tragèdia de l’última dècada al Mediterrani espanyol va provocar que avui es convoqui un dia de dol oficial a Almeria i la reacció de condemna de diverses organitzacions.

La Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR), l’Agència de l’ONU per als Refugiats (Acnur) i CCOO van reclamar aquest dimecres un canvi de política de migració i refugi a Europa i Espanya, alhora que van condemnar la “inacció i inhibició dels estats”, després de “la més que probable” mort de les 49 persones que intentaven arribar a les costes espanyoles.

D’altra banda, 31 immigrants van ser rescatats aquest dimecres també a prop de l’illa d’Alborán i es continua buscant una altra embarcació que transportava entre 2 i 5 dones.

tracking