SEGRE

TRANSPORTS VAGA

Colau, contra el comitè d’empresa del metro per no votar les seues propostes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El metro de Barcelona va viure ahir la desena jornada consecutiva de vaga parcial en dilluns. El metro va interrompre el servei tres vegades amb aturades de dos hores, de 7 a 9 h, de 16 h a 18 h i de 20.30 a 22.30 h que van registrar seguiments massius. El conflicte entre la direcció de Transports Metropolitans de Barcelona i el comitè d’empresa pel conveni col·lectiu 2016-2019 passa per un moment tens.

Aquest dimecres passat, la Generalitat va oferir un arbitratge extern independent que dictaminés unes condicions laborals a mig camí entre les dos parts, que va ser rebutjat pels sindicats. En aquest sentit, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar al comitè de Metro que sotmeti a votació de la plantilla la proposta de conveni de la mediació de la Generalitat i va criticar que no hagi portat a assemblea la decisió de rebutjar l’arbitratge: “Estic perplexa que el comitè d’empresa no l’hagi portat a consideració dels treballadors”, va afegir.

Després de la “petició del cap” de la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal, per part de l’oposició, Colau va reiterar la seua confiança en ella, després de defensar que els treballadors tenen dret a fer vaga i a exigir millores però no s’entenen quan només es proposen millores.

tracking