SEGRE

PANORAMA

Rajoy insta Puigdemont a desconnectar del seu deliri i connectar amb la llei

Rajoy a l’escola de formació Miguel Ángel Blanco a Bilbao.

Rajoy a l’escola de formació Miguel Ángel Blanco a Bilbao.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap del Govern, Mariano Rajoy, va instar ahir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a “desconnectar del seu deliri i recuperar la connexió amb el respecte a la llei”, una llei que va dir que l’Executiu estarà “orgullós” de complir i fer complir en tot moment. Rajoy va al·ludir a la situació a Catalunya a la seua intervenció en la jornada inaugural de l’Escola Miguel Ángel Blanco convocada a Bilbao per les Noves Generacions del PP.

Rajoy, que va tornar a assegurar que no hi haurà referèndum perquè “incompleix totes les lleis” i va advertir que si el Govern de Puigdemont insisteix a convocar-lo i “llisca pel perillós pendent de la radicalitat”, el Govern central “respondrà amb la raonable força de la llei”. Rajoy va assegurar que el “desafiament” secessionista no porta enlloc i no té la més mínima possibilitat d’èxit. Va advertir a més al president de la Generalitat que “hi ha una altra manera de fer política” com la d’Euskadi, la del “pacte, acord i entesa”, que és “democràtica” i “produeix resultats positius per a tothom”.

En aquest sentit, va elogiar que el mateix Govern basc sigui capaç d’arribar a acords com els que permetran la setmana que ve actualitzar la quota fins a l’any 2022 i modificar la llei del concert amb Euskadi. Davant d’això, va assenyalar que el que fa el Govern de la Generalitat és buscar l’enfrontament.

tracking