SEGRE

VENEÇUELA

Almenys dos morts en una massiva consulta contra Nicolás Maduro

El chavisme respon amb un simulacre de cara a la reforma constitucional || Les víctimes van rebre trets de paramilitars en un centre de votació a Caracas

Els veneçolans van haver de votar al carrer al negar a l’oposició l’ús d’edificis públics.

Els veneçolans van haver de votar al carrer al negar a l’oposició l’ús d’edificis públics.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oposició de Veneçuela va celebrar aquest diumenge diumenge una consulta simbòlica, amb una àmplia participació, que té l’objectiu de desacreditar la convocatòria a eleccions per a una Asamblea Nacional Constituent datada pel Govern de Nicolás Maduro per al dia 30 de juliol, que per la seua banda va celebrar alhora una mena d’assaig de votació a aquests comicis.

El plebiscit el va convocar l’Assemblea Nacional, de majoria opositora, i a l’esquena de l’oficialista Consell Nacional Electoral, cosa que va impossibilitar que se celebrés dins dels edificis públics. La papereta del plebiscit incloïa tres preguntes. Primer, va preguntar al ciutadà si desconeix la realització d’una constituent. Segon, si demana a la Força Armada Nacional obeir i defensar la Constitució de l’any 1999 i donar suport a l’Assemblea Nacional. Tercer, si aprova la realització d’eleccions lliures i transparents.

La votació es va produir després de més de cent dies de protestes contra el Govern de Nicolás Maduro, que han deixat un llegat d’un centenar de morts. aquest diumenge mateix, almenys dos persones van morir per trets efectuats per suposades forces paramilitars contra un centre de votació, situat a Caracas.

El mateix president de Veneçuela va instar la població a participar aquest diumenge tant en l’assaig de les eleccions a l’Assemblea Nacional Constituent com en la “consulta interna” que va convocar l’oposició precisament per expressar el seu rebuig a la iniciativa constituent.

Veneçolans de Lleida voten en el referèndum El Centre Llatinoamericà de Lleida va facilitar aquest diumenge les instal·lacions perquè els veneçolans residents a la província poguessin exercir el vot a la consulta. A mitja tarda d’aquest diumenge, més de 10.000 persones havien dipositat el seu vot a Espanya. L’ajuntament de Barcelona va impedir muntar en un centre cívic les urnes ja que no s’havien tramitat els permisos municipals.

Els veneçolans van haver de votar al carrer al negar a l’oposició l’ús d’edificis públics.

Els veneçolans van haver de votar al carrer al negar a l’oposició l’ús d’edificis públics.EFE

tracking