SEGRE

SOBIRANISME

Catalá afirma que els Mossos defensaran "l’interès general" l’1 d’octubre

Assegura que defensaran "l’interès general" dels ciutadans i no obeiran al mandat d’una persona o d’un Govern de "radicals"

Catalá afirma que els Mossos defensaran

Catalá afirma que els Mossos defensaran "l’interès general" l’1 d’octubreEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha afirmat avui que els Mossos d’Esquadra defensaran "l’interès general" dels ciutadans i no obeiran al mandat d’una persona o d’un Govern de "radicals que vol incomplir les normes" amb la celebració del referèndum per la independència de l’1 d’octubre.

Catalá, que ha respost a les preguntes dels periodistes després d’inaugurar un curs sobre justícia en la Universidad Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), s’ha mostrat "segur" que els Mossos d’Esquadra, com "servidors públics que són, estan al servei de la llei i no al mandat d’una persona".

Les declaracions de Catalá s’han produït moments abans que s’anunciés que el director dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, hagi presentat la seua dimissió davant del nou conseller d’Interior, Joaquim Forn (PDeCAT), a dos mesos i mig de la data anunciada pel Govern català per a la celebració del referèndum d’independència, l’1 d’octubre.

En relació amb les paraules de Forn, que va afirmar fa dos dies que des del Govern es "facilitaria que els catalans anessin a les urnes", Catalá ha asseverat que s’han de diferenciar "les declaracions polítiques o de voluntat" d’aquelles "actuacions en termes de dret".

Els cossos de seguretat, ha recordat, "no poden rebre ordres contràries al dret" i el que "faran és defensar l’interès general".

"Les forces i cossos de seguretat de l’Estat estan al servei de la llei i dels ciutadans, i no estan al servei d’un Govern de radicals que vol incomplir les normes", ha assenyalat.

Per a Catalá, el que està succeint a Catalunya és "molt preocupant" perquè tots aquells que tenien "intenció de generar entorn de diàleg i acord han estat purgats d’un Govern suposadament democràtic", mentre que els que prenen en l’actualitat les decisions a Catalunya són "els més radicals".

Els passos a donar pel Govern davant el referèndum, segons ha explicat, són "progressius" i l’Executiu està "en condicions" d’actuar, per la qual cosa es presentaran, en terminis "brevíssims", les mesures i actuacions que corresponguin.

Catalá ha insistit que la Generalitat "ha abandonat" l’enfocament de l’"interès general dels catalans i de la llei", que és igual per a tothom.

Per tant, el ministre de Justícia ha afirmat que davant de qualsevol actuació que incompleixi la llei, el Govern "prendrà les mesures" que assegurin el compliment d’aquest interès comú.

tracking