SEGRE

EMPRESA ESTAFA

Multa de 7 milions a FCC per incomplir el contracte

Barcelona el sanciona per no prestar els serveis de neteja pactats || El consistori augura acabar als tribunals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Barcelona va multar ahir l’empresa Fomento de Construccionos y Contratas (FCC) amb 7 milions d’euros per incomplir el contracte de neteja, una sanció que l’empresa pot recórrer davant dels tribunals.

El tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Jaume Asens, ho va anunciar en una trobada amb la premsa en la qual va donar compte de l’acabament de la instrucció de l’expedient sancionador obert a l’abril a l’empresa FCC arran del frau detectat en el contracte de neteja i recollida de residus a la ciutat, que la Fiscalia investiga per si hi ha un delicte penal.

L’ajuntament rescindirà el contracte amb FCC en funció del que determini la Fiscalia

Segons la sanció imposada pel consistori, l’empresa haurà de pagar dos multes que sumen 5.051.610 euros i 2.120.775 euros més per compensar els serveis no prestats i pels danys i perjudicis que va causar la barreja de tones d’envasos recollits selectivament amb altres residus.

Una de les multes ascendeix a 2.940.714 euros, la suma de les penalitzacions contractuals, entre les quals n’hi ha per falsejar prestacions, en l’àmbit de la neteja i en l’àmbit de la recollida de residus. L’altra, de 2.110.896 euros, és per no informar dels serveis de neteja no prestats i dels prestats amb menys personal del facturat.

Segons Asens, l’expedient acredita que era “una trama organitzada per eludir controls interns, que ha saquejat de manera continuada els recursos públics en un àmbit tan sensible com és la neteja”.

El tinent d’alcalde va subratllar que el Govern municipal vol enviar dos missatges: “Un de confiança, que hem pres les mesures oportunes perquè no torni a passar, i un altre de contundència, que no tolerarem fraus en els serveis municipals i, quan es produeixin, serem implacables, com en aquesta ocasió”, va assenyalar Asens, que va subratllar que l’import de la sanció imposada és el màxim possible. El govern municipal d’Ada Colau portarà l’expedient sancionador, que ja va enviar a la Fiscalia, a la seua aprovació en el plenari de divendres vinent, dia 21 de juliol. Asens va explicar que la proposta de sanció va ser enviada a l’empresa, que va presentar-hi al·legacions que ja han estat desestimades, i per la qual cosa “és molt probable que acabem als tribunals”. Sobre la possibilitat de rescindir el contracte amb FCC, el tinent d’alcalde va assenyalar que l’ajuntament s’ho plantejarà en funció dels fets i les responsabilitats penals que determinin la Fiscalia i la Justícia en la investigació del cas.

tracking