SEGRE

POLÍTICA

El Govern es persona davant del TC per defensar-se de la "indecència" del recurs contra el reglament del Parlament

Afirma que fa "saltar pels aires la màxima que tots som iguals davant de la llei" ja que la lectura única la tenen altres parlaments autonòmics i el Congrés dels Diputats

Govern es persona davant del TC per defensar-se de la

Govern es persona davant del TC per defensar-se de la "indecència" del recurs contra el reglament del ParlamentEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha acordat avui personar-se davant del Tribunal Constitucional per defensar-se de la "indecència" que, segons el seu parer, suposa el recurs promogut pel Govern contra el reglament del Parlament, ja que aquest fa "saltar pels aires la màxima que tots som iguals davant de la llei".

El TC va suspendre ahir la reforma del reglament del Parlament després d’admetre un recurs d’inconstitucionalitat del Govern central, que ha criticat el conseller de Presidència i portaveu, Jordi Turull, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern.

Ha destacat que la lectura única la tenen altres parlaments autonòmics i el Congrés dels Diputats, pel que "el recurs fa saltar pels aires això que tots som iguals davant de la llei".

El portaveu ha criticat així mateix el Tribunal Constitucional per ser el "braç executor" del Govern central i ha ironitzat que "podria tenir la seua seu perfectament en la Moncloa o compartir el Consell de Ministres".

En aquest context, el Consell Executiu ha acordat personar-se en el procés amb un recurs de súplica contra la providència d’ahir del TC per demanar que s’aixequi la suspensió i, si no fos estimada l’esmentada pretensió, formularia les al·legacions pertinents en defensa de la constitucionalitat del nou reglament del Parlament.

tracking