SEGRE

POLÍTICA

L’efecte Sánchez impulsa el PSOE, que ja està a només quatre punts del PP

Segons l’estimació del CIS

L’efecte Sánchez impulsa el PSOE, que ja està a només quatre punts del PP

L’efecte Sánchez impulsa el PSOE, que ja està a només quatre punts del PPEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer sondeig electoral del CIS realitzat després de la reelecció de Pedro Sánchez consolida al PSOE com a segona força amb un 24,9 % dels vots, 5 punts més que a l’abril i a només 4 del PP, que manté el primer lloc però perd 3 punts i es queda en el seu nivell més baix des de les eleccions.

L’enquesta del Centre d’Investigacions Sociològiques, feta pública aquest divendres, es va realitzar entre els dies 1 i 10 de juliol i és la primera amb estimació de vot des del retorn de Sánchez a la Secretaria General del PSOE i després dels debats de les fallides mocions de censura de Podemos contra Mariano Rajoy en el Congrés i contra Cristina Cifuentes a Madrid.

Segons les dades del baròmetre, si avui se celebressin eleccions, el PP guanyaria els comicis amb un 28,8 per cent dels vots, encara que perd gairebé tres punts respecte a abril, quan obtenia un 31,5.

El PSOE escurçaria la seua distància amb els populars amb un 24,9 per cent dels sufragis, cinc punts més que en abril i quatre més que Unidos Podemos i les seues confluències que, encara que pujarien sis dècimes, es quedarien amb un 20,3 per cent.

Són significatives també les dades del vot directe, ja que segons aquest càlcul sense l’estimació del CIS, el PSOE avança ja al PP i obtindria un 19,1 per cent -gairebé sis punts més que a l’abril- davant el Partit Popular, que perd punt i mig, i es quedaria en el 17,1 per cent.

En l’estimació de vot de juliol, Ciudadanos perd quatre dècimes des de l’última enquesta electoral del CIS i obtindria un 14,5 per cent.

La quarta força política seria ERC, que manté una previsió de suport electoral del 2,9 per cent; mentre que el PdeCAT continua baixant i passa del 2 per cent d’abril a l’1,7 al juliol.

El PNB es mantindria pràcticament inalterable amb un 1 per cent dels vots, seguit d’EH-Bildu que perd tres desenes fins un 0,8, i tanca la llista Coalició Canària (CC) amb un 0,4 per cent -una dècima més que a l’abril.

Dins del grup d’Unidos Podemos i les seues confluències, la candidatura que més puja és la de la formació morada al costat d’IU, que creix gairebé un punt fins el 12,8. En Comù Podem es manté amb un 3,7 per cent.

Tanmateix, Compromìs perd tres desenes fins situar-se en el 2,6 per cent i En Marea manté les seues expectatives electorals en 1,2 per cent.

tracking