SEGRE

LABORAL AEROPORT

Aena convoca avui Eulen i treballadors per a un acord que posi fi al caos al Prat

L’agència estatal creu que les negociacions avancen i només queda pendent la qüestió salarial || La Generalitat, que ha fet de mediadora en el conflicte, acusa l’Estat de “deixadesa” en aquesta crisi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aena va convocar ahir Eulen i el comitè de vaga a una reunió prevista per avui diumenge a les 09.30 hores a l’aeroport del Prat per facilitar la negociació que posi fi a la vaga prevista per avui mateix i demà, i a l’aturada indefinida de 24 hores que té previst començar el dilluns 14.

Aquesta reunió, per tant, es portarà a terme en plena jornada de vaga parcial dels treballadors d’aquesta empresa responsable dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat, i serà la tercera en la qual participaran aquestes tres parts.

Els treballadors reclamen un increment salarial del 30% i veuen insuficient l’oferta de l’empresa Eulen

En un comunicat d’ahir, el gestor aeroportuari va apel·lar a la responsabilitat de totes dos parts per evitar perjudicis als passatgers de l’aeroport de Barcelona.

Aena considera que hi ha hagut avenços en la negociació i creu que només queda pendent un acord en la qüestió salarial, aspecte en el qual els treballadors reclamen una pujada de sou del 30%, després de la reunió de mediació que es va celebrar divendres al departament de Treball i que va durar més de dotze hores.

La proposta econòmica que l’empresa va posar sobre la taula suposava un increment de 0,18 euros per hora, cosa que es tradueix en un increment salarial d’1,44 euros al dia.

El comitè d’empresa va tombar aquesta proposta al considerar-la “totalment insuficient” i el secretari general de Treball, Josep Ginesta, va anunciar una nova reunió de mediació, a partir de dimarts, quan s’esperava que la direcció d’Eulen presentés una nova alternativa, encara que l’esmentada reunió s’ha avançat a avui mateix.

Ginesta va carregar contra l’actitud de l’Estat, tenint en compte que l’aeroport depèn del Govern espanyol. “Hi ha una deixadesa important de funcions. És un menyspreu”, va criticar.

Va recordar, d’altra banda, que hi ha “milers de persones fent cua mentre l’Estat no presta a aquest conflicte l’atenció que mereix”, i que han hagut d’insistir molt a la delegació del Govern espanyol perquè es decidís a intercedir-hi.

Per la seua part, la consellera de Treball, Dolors Bassa, va criticar a través del seu compte de Twitter que el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, consideri que la vaga dels treballadors de seguretat de l’aeroport de Barcelona sigui “un conflicte laboral sense importància”. “La vaga és més que un conflicte laboral sense importància. Afecta la seguretat i la ciutadania”, va publicar la consellera.

Retards a l’aeroport i ressò internacional dels problemesLes llargues cues que s’han registrat durant aquests dies a l’aeroport de Barcelona-el Prat arran dels quatre torns de vaga convocats pels treballadors d’Eulen, l’empresa que gestiona els controls de seguretat, ha arribat a la premsa internacional, especialment a la britànica. Diaris com The Mirror, The Guardian o The Sun parlen de cues “caòtiques” i “perilloses” que han provocat retards a les companyies aèries. El sensacionalista The Sun va assegurar que alguns britànics han quedat atrapats durant vuit hores en el control fronterer i va qualificar d’“infern” la situació. El Daily Mirror va assegurar que els turistes britànics han entrat en “còlera” a causa de les aturades. Per la seua part, el portaveu adjunt d’ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, va criticar en una entrevista a RAC1 que el delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, estigui “de vacances” durant la vaga al Prat.

tracking