SEGRE

PANORAMA

La Xina demana “contenció” als EUA per abaixar la tensió bèl·lica amb Corea del Nord

Pyongyang anuncia allistaments massius

Soldats sud-coreans patrullen als voltants de la frontera amb Corea del Nord.

Soldats sud-coreans patrullen als voltants de la frontera amb Corea del Nord.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president xinès, Xi Jinping, va demanar al seu homòleg nord-americà, Donald Trump, “contenció” per evitar més tensions a la península de Corea, després de diversos dies d’encreuament d’amenaces entre Washington i Pyongyang. “Les parts implicades [en al·lusió als EUA i Corea del Nord] han d’evitar declaracions i accions que augmentin la tensió”, va assenyalar Xi, que va mantenir una conversa telefònica amb Trump. El president dels EUA va instar divendres el dirigent de Corea del Nord, Kim Jong-un, a entendre la “gravetat” de la situació actual i va avisar que “ho lamentarà” si compleix la seua amenaça i llança míssils contra l’illa de Guam, situada a l’oceà Pacífic.

El govern sud-coreà va anunciar que Seül respondrà de forma “decidida” a qualsevol provocació nord-coreana, mentre que el Japó va començar a desplegar el seu sistema antimíssils després de les amenaces de Pyongyang.

Seül diu que respondrà davant de qualsevol atac i el Japó desplega el seu sistema antimíssils

Per la seua part, el règim nord-coreà va assegurar, a través del seu diari oficial Rodong Sinmun, que 3,5 milions d’estudiants, joves treballadors i soldats retirats han demanat unir-se a les Forces Armades en els tres dies posteriors al 7 d’agost, quan el règim va anunciar dures represàlies per les noves sancions de l’ONU.

“Tothom s’està aixecant a tot el país per prendre milers de vegades represàlies contra els EUA”, va relatar el diari nord-coreà, que va enumerar els allistaments per dies i províncies. Corea del Nord té una població de 25 milions d’habitants i compta amb un Exèrcit d’entre 700.000 i 1,3 milions de membres. La imparable escalada armamentística de Corea del Nord i una resposta bel·ligerant dels EUA han derivat en un nou episodi de màxima tensió entre dos països que arrosseguen una enquistada enemistat des de la cruenta Guerra de Corea (1950-1953).

tracking