SEGRE

POLÍTICA TENSIÓ

Corea del Nord rebaixa el to i els EUA diuen estar oberts a dialogar

Pyongyang decideix “observar” les accions dels Estats Units abans de decidir si ataca Guam || Washington afirma que tot depèn del líder nord-coreà

Un grup de persones protesten fora de la Torre Trump a Nova York contra el president.

Un grup de persones protesten fora de la Torre Trump a Nova York contra el president.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Corea del Nord va rebaixar ahir el to i va assegurar que ha decidit “observar una mica més” les accions dels Estats Units

abans d’executar l’amenaça de bombardejar Guam, a més d’instar Washington a “desactivar la tensió i prevenir un perillós conflicte militar”. Per la seua banda, el secretari d’Estat dels EUA, Rex Tillerson, va assegurar que el Govern segueix “interessat” en un eventual diàleg amb Pyongyang. “Seguim interessats a trobar una manera d’arribar a un diàleg, però això és una cosa que depèn d’ell”, va afegir el titular d’Exteriors nord-americà.

La mare de l’atacant de Charlottesville va avisar en diverses ocasions la policia sobre el jove

Tillerson no va fer més comentaris sobre la decisió de Kim, que va instar els Estats Units a decantar-se “per una opció adequada” i demostrar-ho “amb accions”, segons va informar l’agència estatal KCNA.

Paral·lelament, el ministre rus d’Exteriors, Serguei Lavrov, i el seu homòleg xinès, Wang Yi, van coincidir en el rebuig de les “aventures militars” a la crisi nord-coreana. Els dos van mantenir ahir una conversa telefònica en la qual van destacar “el caràcter inacceptable de les amenaces sobre l’ús de la força, provinguin d’on provinguin”. D’altra banda, el president iranià, Hassan Rouhani, va elevar el to de les amenaces per igualar el seu homòleg nord-americà, al qual va advertir amb una “ràpida” retirada de l’acord nuclear en cas de noves sancions.

Al seu torn, la Xina va contestar ahir a la decisió de Trump d’investigar si les seues empreses atempten contra la propietat intel·lectual dels Estats Units, i va assegurar que defensarà els seus drets.

Fuga d’alts càrrecs del consell de Donald TrumpEls directors generals d’Intel, Merck i Under Armour van renunciar dilluns al Consell de Fabricants Nord-Americans creat pel president, Donald Trump, arran de la tebiesa amb què va respondre a l’atac racista a Charlottesville (Virgínia).

tracking