SEGRE

POLÍTICA

L’alcalde de Batea descarta segregar el seu municipi per integrar-se a l’Aragó

Afirma que "no és possible perquè l’Estatut d’Autonomia de Catalunya no ho permet, malgrat que el d’Aragó sí que ho té previst

L'alcalde de Batea descarta segregar el seu municipi per integrar-se a l'Aragó

L'alcalde de Batea descarta segregar el seu municipi per integrar-se a l'AragóEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Batea (Tarragona), Joaquim Paladella, ha assegurat avui després de reunir-se amb el subdelegat del Govern a Tarragona que queda "totalment descartat" que aquest municipi tarragoní se segregui de Catalunya i s’incorpori a l’Aragó.

A mitjans del mes del mes de juliol passat, Paladella va obrir una viva polèmica en afirmar que volia explorar les possibilitats legals de la sortida de Catalunya d’aquest poble de 2.000 habitants per incorporar-se a la Comunitat d’Aragó, en resposta, segons afirmava, a la "discriminació" que pateix el municipi per part de la Generalitat.

"No és possible perquè l’Estatut d’Autonomia de Catalunya no ho permet, malgrat que el d’Aragó sí que ho té previst. El delegat del Govern ens ha informat que això és així, encara que nosaltres ja teníem una idea," ha dit Pladella després de la reunió mantinguda amb Jordi Sierra.

L’alcalde ha lamentat la passivitat del govern català: "L’estrany és que el Govern això ja el sabia i durant tots aquests dies no ha dit res".

De fet, ha afegit, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, encara "no ha respost" a "ninguna de les peticions" de reunió formulades per l’alcalde de Batea.

"És greu que hàgim d’arreglar les coses amb el Govern central sense tenir ni una sola resposta de la Generalitat. És un exemple clar de la discriminació que patim", ha insistit Paladella, que ha assegurat que "pràcticament cada dia" ha fet una petició de reunió.

Entre els "greuges" que, segons Paladella pateix Batea, per part de la Generalitat, figura, en primer lloc, la problemàtica sobre la residència d’ancians. La Generalitat "no ha complert el compromís", segons l’alcalde, d’ofertar 60 places concertades i en l’actualitat només hi ha la meitat.

L’altra, "la imposició" de tres nous parcs eòlics que la Generalitat vol implantar a la comarca i que afecten al terme municipal de Batea.

Per últim, una sèrie de litigis sobre el terme municipal que implicarien que Batea perdés una part del seu terme en favor de Gandesa, la capital de comarca.

tracking