SEGRE

Almenys 13 morts i 100 ferits en l'atropellament a les Rambles de Barcelona

> Hi ha dos detinguts, però cap d'ells és el conductor de la furgoneta
> L'Estat Islàmic reivindica l'autoria de l'atemptat a Barcelona
> Mor el sospitós que ha envestit una agent dels Mossos en fugir
> El Govern es reuneix d'urgència al Centre de Seguretat
> Els Mossos evacuen centenars de turistes de comerços del centre
> Localitzen una segona furgoneta a Vic que podria estar implicada en l'atemptat
> Els Mossos confirmen que l'atropellament és un atemptat terrorista
> Busquen dos ocupants de la furgoneta, un de pel que sembla amagat en un bar
> Els Mossos demanen que s'eviti anar a la zona
>Tancades les estacions del metro i trens a la plaça de Catalunya

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 13 persones han mort i més de 80 han resultat ferides, 15 d'elles molt greus, en l'atemptat ocorregut aquest dijous a les Rambles de Barcelona, on una furgoneta ha envestit de forma indiscriminada als ciutadans que passejaven per la zona, segons han confirmat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el conseller d'Interior, Joaquim Forn.

En declaracions als periodistes, Forn, que ha comparegut al costat del del cap dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, ha condemnat l'atac i ha remarcat que existeixen "indicis molt clars" de què s'ha tractat d'un atemptat terrorista, si bé estan pendents de confirmar la identitat dels autors.

El conseller, que ha advertit que la xifra de víctimes podria augmentar, ha indicat que el dispositiu policial se centra ara a buscar els autors de l'atemptat, per la qual cosa ha insistit en la recomanació que els barcelonins romanguin a les seves cases i no s'atansin a la zona de Plaza de Catalunya i les Rambles, on s'ha produït l'atac

L'atropellament massiu l'ha comès una furgoneta de color blanc, l'ocupant de la qual l'ha abandonat a l'altura de l'estació de metro de Liceu i ha fugit a peu, segons han detallat fonts properes a la investigació.

La Generalitat ha recomanat als ciutadans que evitin sortir al carrer a la zona de la plaça de Catalunya per aquest "incident greu".

A més, els Mossos d'Esquadra han demanat que s'eviti anar a la zona de les Rambles per no obstaculitzar la tasca dels serveis d'emergències.

Els Mossos confirmen dos detencions

Els Mossos d' Esquadra han confirmat dos detencions relacionades amb l'atemptat de Barcelona i han assegurat que no hi ha cap atrinxerat a cap bar del centre de Barcelona, com s'havia comentat en xarxes socials i en alguns mitjans.

Cap dels dos detinguts és el conductor de la furgoneta.

En un tuit, la policia autonòmica reitera que està actuant a tota hora sota la premissa d'un atemptat terrorista i, malgrat confirmar una detenció, de moment no aclareix si l'arrestat és el jove d'origen magrebí de nom Driss Oukabir, que disposa d'un document de residència a Espanya, un NIE.

Altres fonts policials consultades per Efe han indicat que el detingut és Diss Oukabir, que podria haver recollit la furgoneta amb què es va perpetrar l'atropellament múltiple.

Aquesta furgoneta és un vehicle de lloguer que va ser recollit a la localitat barcelonina de Santa Perpètua de la Mogoda, segons fonts policials. Es tracta d'una Fiat de color blanc, amb matrícula 7086JWD de l'empresa Telefurgo.

Localitzen una segona furgoneta a Vic

Les forces de seguretat han localitzat una segona furgoneta aparcada a la localitat barcelonina de Vic, que podria estar implicada en l'atemptat d'aquesta tarda a Barcelona, en el qual una altra furgoneta ha atropellat desenes de persones, amb almenys tretze morts.

Fonts policials han confirmat a Efe que ha estat localitzada una segona furgoneta, en la qual podria haver fugit almenys un dels autors de l'atropellament. Pel que sembla, un segon ocupant de la furgoneta de l'atropellament, una Fiat blanca llogada, podria estar atrinxerat en un bar de Barcelona.

El govern català ha demanat el tancament de les estacions del metro, de Renfe i dels Ferrocarrils catalans a la plaça de Catalunya, on s'han desplaçat diverses ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Emergències de Catalunya ha facilitat el telèfon 900 400 012 per a qui necessiti informació sobre l'atemptat ocorregut a la Rambla de Barcelona, informa el govern de la Generalitat.

Als voltants de la Rambla i la plaça de Catalunya s'han registrat després de l'atropellament massiu diverses escenes de pànic, amb gent corrent molt espantada, refugiant-se en comerços i portals de la zona:

Continuem informant

comunicats oficials

Atropellament massiu a Barcelona

Una furgoneta atropella diverses persones a les Rambles de Barcelona

La zona moments després de l'atropellament

La furgoneta va baixar Les Rambles pel centre i fent 'eses', segons un testimoniEFE

Ambulàncies a la zona de l'atemptat

Busquen una segona furgoneta per l'atropellament massiu a Les RamblesEFE

Agents dels Mossos d'Esquadra a la zona de l'atemptat

Els Mossos confirmen que l'atropellament de Barcelona és un atemptat terroristaEFE

Ferits per l'atemptat a Les Rambles de Barcelona.

Almenys tretze morts en l'atropellament a les RamblesEFE

alt

Controls dels Mossos a la Diagonal

Els serveis d'emergència traslladen un dels ferits.

Un testimoni: "La majoria de ferits no es podien aixecar i la gent corria en estampida"EFE

tracking