SEGRE

ESNOTICIA

Catorze morts i ferits de fins a 34 nacionalitats

Identificades deu de les catorze víctimes mortals

La presència policial era evident ahir a les Rambles de Barcelona.

La presència policial era evident ahir a les Rambles de Barcelona.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els atemptats jihadistes a Barcelona i Cambrils s’han cobrat fins al moment la vida de catorze persones, almenys quatre d’elles espanyoles, a més d’un total de 126 ferits, que, en total, representen 34 nacionalitats diferents, des de França fins a les Filipines. Fins ahir a la nit 61 han rebut l’alta mèdica i 65 estan ingressats en diferents centres hospitalaris. D’aquests, 17 estan en estat crític, 28 de greus, 8 de menys greus i 13 de lleus, segons l’últim balanç de Protecció Civil.

Entre els morts es troba la turista de Saragossa que no ha pogut superar les ferides que va patir a Cambrils, a part de dos ciutadans italians, una belga i un nord-americà, segons els seus respectius països d’origen.

Les víctimes dels atemptats són de trenta-quatre nacionalitats diferents i entre elles, a banda d’espanyols, hi ha francesos, alemanys, holandesos, argentins, veneçolans, belgues, peruans, romanesos, irlandesos, cubans, grecs, macedonis, britànics, austríacs, pakistanesos, taiwanesos, canadencs, equatorians, nord-americans, filipins, kuwaitians, turcs o xinesos. Quan es realitzin les autòpsies de les víctimes mortals, que determinaran la causa de la mort en cada cas, es procedirà a identificar les víctimes des del punt de vista científic, és a dir, a partir de mostres de l’ADN, l’estudi de la morfologia dental i empremtes dactilars. A més, s’han de creuar mostres de saliva de les víctimes amb les dels familiars.

“Fins que tot això no estigui completat no es podrà tenir una identificació legal de les víctimes”, van explicar a Efe fonts del departament de Justícia, que van precisar que aquests treballs poden allargar-se diversos dies i que fins que acabin no es podran repatriar els cossos, en el cas que siguin estrangers.

Per aquest motiu, les autoritats catalanes i espanyoles es mantenen en contacte permanent amb consolats i ambaixades per portar a terme aquestes repatriacions.

Familiars dels afectats pels atemptats han començat també a arribar aquest matí a l’Aeroport de Barcelona-el Prat, on reben el suport d’un equip de la Creu Roja format per un psicòleg i un socorrista.

La presència policial era evident ahir a les Rambles de Barcelona.

La presència policial era evident ahir a les Rambles de Barcelona.EFE

tracking