SEGRE

AEROPORTS LABORAL

Foment proposa el mediador de l’estiba com a àrbitre per al Prat

Marcos Peña presideix el Consell Econòmic i Social || La direcció d’Eulen assegura que accepten la seua designació i que es posen “a la seua sencera disposició”

Foto d’arxiu del president del Consell Econòmic i Social, Marcos Peña.

Foto d’arxiu del president del Consell Econòmic i Social, Marcos Peña.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri de Foment va proposar ahir el president del Consell Econòmic i Social (CES), Marcos Peña, com a àrbitre en el procediment de laude obligatori entre els treballadors dels controls de seguretat de passatgers de l’Aeroport de Barcelona-el Prat i l’empresa Eulen. Les parts tenen un termini de 24 hores per realitzar les al·legacions que estimin oportunes a la proposta del ministeri en relació amb la imparcialitat de l’àrbitre. L’executiu de Mariano Rajoy torna a confiar en el president del CES per resoldre un problema laboral, perquè Peña va actuar aquesta primavera com a mediador en el conflicte de l’estiba i el seu acord de mediació va ser recollit en el desenvolupament reglamentari del reial decret llei de reforma del sector aprovat pel Congrés dels Diputats el passat 18 de maig.

Per la seua part, fonts de la direcció d’Eulen van explicar ahir que accepten Peña com a àrbitre i que es posen a “la seua sencera disposició”. Així mateix, van assegurar que des del primer moment ja van manifestar que acatarien l’àrbitre que designés el Govern.

Els treballadors d’Eulen van suspendre la vaga indefinida al conèixer-se l’atemptat de Barcelona

La posada en marxa de l’arbitratge obligatori com a solució a la convocatòria de vaga de 24 hores indefinida dels treballadors d’Eulen Seguridad del Prat, encarregats dels controls de seguretat dels passatgers de l’aeroport, va ser acordat pel Consell de Ministres dimecres passat en una reunió extraordinària. El Govern va recórrer a aquesta mesura després del fracàs de les negociacions entre l’empresa i els treballadors i de la mediació de la Generalitat, tal com va explicar ahir el Ministeri de Foment. Transcorregudes 24 hores des de la notificació de l’acord, que va tenir lloc dijous a les 11.00 hores, sense que les parts haguessin consensuat la designació d’un àrbitre, li corresponia al Govern la proposta de nomenament. L’àrbitre dictarà la seua decisió, que haurà de resoldre en equitat les qüestions que s’hagin suscitat en el plantejament i desenvolupament de la vaga, després de parlar amb les parts implicades, en deu dies a comptar des de la data de la designació.

Poc després de l’anunci de la falta d’acord entre les parts sobre la designació d’un àrbitre, es va conèixer l’atemptat perpetrat a les Rambles de Barcelona i els treballadors d’Eulen Seguridad van decidir suspendre temporalment la vaga indefinida que mantenen des del dilluns 14 d’agost.

tracking