SEGRE

SOCIETAT TRIBUNALS

La psicòloga que va tractar Rivas desaconsella donar els nens al pare

L’experta assegura que la devolució suposaria un “greu dany” per als petits

Imatge de Juana Rivas plorant en una roda de premsa.

Imatge de Juana Rivas plorant en una roda de premsa.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La psicòloga del Centre Municipal de la Dona de Maracena (Granada) que ha atès Juana Rivas, que continua il·localitzable després de no entregar els fills al pare, condemnat el 2009 per lesions en l’àmbit familiar, va desaconsellar “vehementment” la restitució dels menors, d’onze i tres anys, al progenitor pel “greu dany” que això podria suposar-los.

En una carta oberta remesa als mitjans de comunicació, juntament amb diferents informes oficials, la psicòloga María Teresa Sanz va assenyalar que Juana Rivas “té un perfil de personalitat completament normal” i “sana” i que la relació que manté amb els fills és “excel·lent”.

La psicòloga subratlla que l’exparella de Juana Rivas “compleix amb el perfil del maltractador”

Aquesta funcionària de l’ajuntament de Maracena va conèixer Rivas l’estiu del 2016, i l’ha atès des d’aleshores per les “seqüeles del maltractament” que hauria patit suposadament en mans de la seua exparella, Francesco Arcuri, a Itàlia. “Ella tenia una por terrible del fet que ell complís les amenaces que, si l’abandonava, la perseguiria judicialment i li amargaria la vida amb advocats”, va agregar María Teresa Sanz, per a la qual Francesco Arcuri, “tristament, ha complert l’amenaça”.

Durant el temps de teràpia, Juana Rivas “estava responent favorablement al tractament”, fins que va arribar el requeriment judicial que la va obligar a tornar els fills, d’onze i tres anys, al seu pare, resident a Itàlia.

Fer-ho hauria representat “tornar al terreny del maltractador, on estaria de nou aïllada i ell podria continuar controlant-la i dominant-la”, va agregar l’experta, que va subratllar que “el pare dels seus fills compleix amb el perfil del maltractador a l’instrumentalitzar els nens per aconseguir el seu objectiu”.

Els informes que s’han realitzat “no han servit per protegir del maltractador Juana i els seus fills, per errors judicials i pel desconeixement de l’estatut de la víctima”, va lamentar Sanz, que va criticar que “aquesta situació d’indefensió en la qual la deixa la justícia vulnera els drets fonamentals”.

tracking