SEGRE

ESNOTICIA

Puigdemont: “Ens aixequem determinats a guanyar la batalla”

Rajoy apel·la al treball conjunt d’administracions i policies contra el terror

Imatge de la reunió del gabinet de crisi celebrat ahir amb presència tant de la Generalitat com del Govern Central.

Imatge de la reunió del gabinet de crisi celebrat ahir amb presència tant de la Generalitat com del Govern Central.JORDI BEDMAR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va elogiar ahir el paper de la ciutadania per recuperar la normalitat amb el “no tinc por” com a “millor arma que una societat decent i pacífica ha de donar a l’amenaça terrorista”. “Ens hem aixecat consternats, però també determinats a guanyar la batalla del terrorisme” amb solidaritat, convivència, llibertat i respecte, va afirmar després de la reunió del gabinet de crisi que va encapçalar amb el president del Govern central, Mariano Rajoy. Puigdemont va agrair-li la col·laboració i va qualificar de “profitosa” la reunió en què totes dos institucions es van conjurar per donar una resposta a l’amenaça terrorista.

Per la seua banda, Rajoy va apel·lar a la necessitat de ser capaços de “treballar junts” i “com un equip” contra el primer problema d’Europa, el terrorisme. “Sàpiguen que l’ajuda del Govern central la tindran sempre”, va afirmar i va assegurar que “guanyarem també aquesta batalla” amb referència a la ja “guanyada” a ETA. Amb la col·laboració entre les administracions i les policies, “les coses es podran solucionar i resoldre de la millor forma possible”, va afegir, i va agrair “la tasca i professionalitat” dels cossos policials.

E

Rajoy va assenyalar també que “l’objectiu més important” és atendre les persones ferides, així com els familiars i, des del punt vista policial, aclarir els fets, mirar d’evitar que es tornin a repetir i detenir els criminals. La investigació la pilotarà el titular del Jutjat número quatre de l’Audiència Nacional, va revelar.

En una entrevista, Carles Puigdemont va assegurar que els atemptats no canvien la postura de l’Executiu català respecte a la independència, però va titllar de “miserable” barrejar-ho amb la “prioritat de resposta a l’amenaça terrorista i a l’atenció de les víctimes”, amb referència a articles periodístics.

Al seu torn, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va presidir ahir un ple extraordinari per condemnar els atemptats a Barcelona i Cambrils i va reiterar que la capital catalana “no es doblegarà” davant d’aquest tipus d’atacs i “seguirà sent una ciutat de pau, democràtica i orgullosa de la seua diversitat”. Tots els grups municipals van aprovar una Declaració Institucional de suport a les víctimes i condemna dels atemptats “bàrbars” que “volen imposar el terror, la por i l’odi”. El text va finalitzar amb la consigna de “tornarem a caminar per la Rambla”. D’altra banda, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, va assegurar que Barcelona mai s’ha negat a instal·lar pilons i que les mesures de seguretat antiterrorista les determina Interior”.

Imatge de la reunió del gabinet de crisi celebrat ahir amb presència tant de la Generalitat com del Govern Central.

Imatge de la reunió del gabinet de crisi celebrat ahir amb presència tant de la Generalitat com del Govern Central.JORDI BEDMAR

tracking