SEGRE

SUCCESSOS TURKU

Un jove assassina dos persones i en fereix sis més a Finlàndia

Va atacar amb un ganivet de forma indiscriminada els vianants || La policia va detenir l’agressor i descarta de moment que es tracti d’un atac terrorista

Efectius de la policia i cossos de seguretat de l’estat vigilen la plaça finlandesa de Turku.

Efectius de la policia i cossos de seguretat de l’estat vigilen la plaça finlandesa de Turku.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove va matar ahir amb un ganivet de grans dimensions dos persones i en va ferir sis més en una zona cèntrica de la ciutat de Turku, al sud-oest de Finlàndia, abans de ser ferit i detingut per la policia. Les forces de seguretat no tracten el que ha succeït com un atac terrorista, encara que adverteixen que la línia d’investigació pot canviar. L’individu, que al tancament d’aquesta edició no havia estat identificat, va sembrar el pànic en una de les places més freqüentades de l’antiga capital finlandesa per motius sense determinar, a l’atacar els vianants de forma indiscriminada.

Segons la reconstrucció policial dels fets, l’atac es va iniciar cap a les 16.00 hora local (13.00 GMT), quan el jove va apunyalar una persona a la plaça de Puutori i posteriorment va assestar una altra punyalada a un home que va anar a ajudar la víctima.

“Un individu d’aparença estrangera va assestar una punyalada a l’esquena a una dona amb un cotxet de nens. La va atacar sense dubtar ni un instant i sense previ avís”, va relatar un testimoni al diari Ilta-Sanomat.

Tot seguit, un grup de persones s’hi va enfrontar amb pals i altres objectes contundents, per la qual cosa l’agressor va sortir fugint de la plaça per un carrer adjacent, on va atacar sis persones més que es van creuar al seu camí.

Posteriorment, una patrulla policial li va donar l’alto, a la qual cosa el jove va respondre amb una actitud molt agressiva, de manera que els agents de seguretat li van disparar un tret a la cuixa i van procedir a la seua detenció, segons el relat policial.Un dels vuit ferits va morir més tard a l’hospital i tres més van ser operats d’urgència davant de la gravetat de les ferides, mentre que la resta van patir lesions menys greus.

Després de l’atac, les forces de seguretat van demanar a la ciutadania que evitessin el centre de la ciutat i els agents van pentinar la zona a la recerca de còmplices.

La ministra d’Interior, Paula Risikko, va assegurar que de moment les forces de seguretat no consideren el succés com un atac terrorista, ja que abans han d’identificar i interrogar l’agressor, que es trobava ingressat en un hospital sota vigilància policial.

tracking