SEGRE

ESNOTICIA

Mossos i Emergències encapçalaran la gran manifestació de Barcelona

Puigdemont i Colau acorden que els polítics cedeixin la capçalera als herois el dia dels atemptats || El president diu a la CUP que “no hi ha dret d’admissió”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat i l’ajuntament de Barcelona volen que la manifestació de dissabte a la capital catalana per rebutjar els atemptats estigui encapçalada per membres dels serveis d’emergències i altres col·lectius ciutadans que van ajudar víctimes i afectats. Segons fonts de les dos institucions, es tracta d’un desig expressat “des del primer moment”, abans que la CUP es queixés davant la possibilitat que fos el rei Felip VI i altres autoritats estatals les que encapçalessin la manifestació. L’objectiu tant del Govern com de l’ajuntament és que siguin “els ciutadans” que liderin la concentració, perquè consideren que són ells els veritables protagonistes, i tots dos posen l’èmfasi en la necessitat de mantenir la unitat.

Per aquesta raó, els dos advoquen per donar tot el protagonisme a policies, serveis mèdics, taxistes, comerciants i tots aquells col·lectius que d’una manera o una altra van ajudar els afectats, si bé els detalls de la manifestació encara no s’han tancat. Ahir mateix, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va afirmar que la manifestació ha d’estar encapçalada per la ciutadania, amb professionals dels serveis públics i dels comerços, i que l’administració pública i els partits polítics han d’“acompanyar i ajudar i, sobretot, reforçar el caràcter unitari, massiu i ciutadà de la manifestació”. En aquest sentit, Colau va apuntar que és el que vol la ciutadania i hi ha consens sobre això, i serà una manera de “visibilitzar els herois anònims que de cap altra manera no es visibilitzarien i reconèixer l’agraïment que senten els ciutadans”. “Les administracions ens devem a la ciutadania. Hem d’estar en una segona i una tercera fila. Estic disposada a anar a la cua de la manifestació, perquè el que importa és que la ciutadania sigui la protagonista”, va concloure l’alcaldessa.

D’altra banda, ahir va empitjorar la polèmica per la possible absència de la CUP si hi acudeixen el rei o Mariano Rajoy. Puigdemont va dir que li sembla “lamentable”, perquè en la manifestació “no hi ha dret d’admissió”. Després, el president va acompanyar el major Trapero en roda de premsa i va reivindicar la necessitat dels Mossos d’Esquadra d’accedir a l’Europol (vegeu el desglossament inferior).

tracking