SEGRE

ATEMPTAT JIHADISTA

Els Mossos acusen Madrid de vetar informació policial europea

Trapero nega que la Guàrdia Civil s’oferís per investigar a Alcanar || El ministre Zoido desmenteix el major dels Mossos i diu que la col·laboració policial és total

Emmanuel Macron rep Mariano Rajoy a l’inici de la minicimera a París amb Alemanya i Itàlia.

Emmanuel Macron rep Mariano Rajoy a l’inici de la minicimera a París amb Alemanya i Itàlia.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, va advertir ahir que la policia catalana no surt “ben parada” en el repartiment de la informació d’organismes de seguretat europeus per part de la Policia Nacional: “La informació que afecta Catalunya no passa de Madrid cap aquí, no flueix.” En declaracions a Catalunya Ràdio, Trapero va lamentar que els Mossos d’Esquadra amb prou feines sabien res de l’imam de Ripoll Abdelbaki es Satty, suposat cervell de la

cèl·lula

El ministeri de l’Interior i la FEMP treballaran per cobrir al 100% les plantilles de policia local

Espanya vol un compromís de la Unió Europea per fer efectiva la lluita antiterrorista

terrorista que va perpetrar els atemptats de Barcelona i Cambrils. “De l’imam de Ripoll sabíem ben poc, per no dir pràcticament res. En sabíem el nom de pila”, va lamentar el major, que va assegurar que si els Mossos d’Esquadra haguessin tingut informació l’haurien treballat. En aquest sentit, va detallar que la informació policial procedent d’altres països, així com de l’àmbit europeu, arriba “per una finestreta controlada pel Cos Nacional de Policia, que la reparteix”.

Trapero també va desmentir que la Guàrdia Civil els demanés intervenir a Alcanar després de l’explosió de la casa en la qual la cèl·lula preparava els explosius per cometre un atemptat de gran envergadura a Barcelona.

Tanmateix, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va negar poc després falta de comunicació i informació entre Policia Nacional, Guàrdia Civil i Mossos d’Esquadra i no només arran dels atemptats a Catalunya, perquè va subratllar que ell és testimoni de la col·laboració des que va arribar al ministeri. “Hi ha qui no vol que sigui així, però he viscut i presenciat la col·laboració”, va afegir.

Així mateix, després de reunir-se amb el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) Abel Caballero, va anunciar que el ministeri de l’Interior i aquesta organització treballaran perquè les plantilles de policies locals es cobreixin al 100% i per reforçar la seguretat a les ciutats per prevenir i actuar davant de possibles atemptats jihadistes.

Macron va subratllar que els atacs terroristes són atemptats que afecten tothom perquè Barcelona “és una de les ciutats més europees del continent”.

En la roda de premsa posterior, Rajoy va instar la Unió Europea que es comprometi a presentar batalla contra la radicalització per fer front al terrorisme jihadista i que augmenti la cooperació entre les forces i cossos de seguretat dels diversos Estats.

Va apostar per un compromís per mobilitzar tots els instruments disponibles a la Unió Europea per fer efectiva aquesta lluita i per facilitar l’intercanvi d’informació.

Essencial per a Rajoy és poder fer front a la radicalització, tant a internet com fora de la xarxa, ja que va subratllar que en els atemptats de Catalunya no hi va haver aquesta radicalització a través de la xarxa.

També va advocar per augmentar la cooperació internacional i va aprofitar per elogiar la ja existent entre Espanya i països veïns com França i el Marroc.

tracking