SEGRE

Els Mossos van rebre l'alerta d'atemptat de la CIA el 25 de maig, segons 'El Periódico'

El conseller d’Interior i el més major dels Mossos d’Esquadra han convocat una roda de premsa per 'desmentir' la informació

Ofrenes en honor a les víctimes de l'atropellament a la Rambla de Barcelona.

El pare del nen de Rubí mort en l'atemptat ret un emotiu homenatge als MossosEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van rebre una alerta d’atemptat de la CIA el 25 de maig i EUA que avisava que l’autodenominat Estat Islàmic (EI) planejava actuar a l’estiu "específicament a la Rambla". Segons publica avui El Periódico de Catalunya, la nota va arribar el mateix dia al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i a les forces de l’Estat, que van informar la policia catalana.

Els serveis d’intel·ligència dels Estats Units van contactar amb els Mossos per transmetre’ls que els indicis obtinguts per l’Agència Central d’Intel·ligència (CIA, en les seues sigles en anglès) apuntaven a què l’EI planejaven atemptar aquest mateix estiu en "zones turístiques molt freqüentades" de Barcelona, i "específicament a la Rambla". Aquest mateix diari va informar sobre això el passat 17 d’agost, poc després de l’atemptat a la capital catalana, però la notícia va ser desmentida en dies posteriors pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el conseller d’Interior, Joaquim Forn, i el més major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero.

El National Counterterrorism Center (NCTC), l’organisme que coordina a una vintena d’agències federals d’informació i espionatge dels EUA, incloses la CIA, la National Security Agency (NSA) i el Federal Bureau of Investigations (FBI), va informar els responsables de la seguretat a Catalunya perquè adoptessin mesures preventives, segons publica 'El Periódico'.

L’escarida nota va ser enviada el 25 de maig a la policia catalana, a les forces de seguretat de l’Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil), al Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) i al Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), segons publica avui El Periódico. "Informació no corroborada de veracitat desconeguda de finals de maig del 2017 indicava que l’Estat Islàmic de l’Iraq i ash-Sham (ISIS) estava planejant dur a terme atacs terroristes no especificats durant l’estiu contra emplaçaments turístics molt freqüentats a Barcelona, Espanya, específicament al carrer La Rambla", resa el text.

tracking