SEGRE

EUA CATÀSTROFE

Pugen a 46 els morts per l’huracà Harvey després d’una setmana

Hi ha almenys 17 desapareguts i un milió de desplaçats || El governador de Texas diu que les tasques de reconstrucció s’allargaran durant diversos anys

Camions de la Guàrdia Nacional de Texas porten persones afectades per les inundacions després de l’huracà Harvey a Houston.

Camions de la Guàrdia Nacional de Texas porten persones afectades per les inundacions després de l’huracà Harvey a Houston.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys quaranta-sis persones han mort pels efectes de l’huracà Harvey, que fa una setmana va tocar la costa de l’estat de Texas, segons van informar ahir les autoritats locals, mentre que les zones més afectades comencen a recuperar-se, com és el cas de la ciutat de Houston, que va quedar negada per les aigües.

Les autoritats van indicar que la xifra de morts podria augmentar a mesura que es completen les tasques de rescat.

Anuncia que donarà un milió de dòlars per prestar suport a la recuperació de Texas i Louisiana

“Aquest serà un procés massiu de neteja”, va assegurar el governador de Texas, el republicà Greg Abbott. “Això no serà un projecte a curt termini. Serà un projecte de diversos anys perquè Texas sigui capaç de sortir d’aquesta catàstrofe”, va indicar el governador a la cadena ABC.

Segons informen mitjans locals, una de les ciutats més afectades és Beaumont, una localitat de gairebé 120.000 habitants, on la situació segueix sent preocupant, especialment perquè des de fa dies no compta amb aigua potable.

D’altra banda, la portaveu de Creu Roja, Suzy DeFrancis, va explicar a la CNN que 42.000 persones es van arrecerar als seus refugis i va aventurar que l’entitat probablement hagi de continuar amb les seues tasques d’emergència almenys fins al Dia d’Acció de Gràcies, a finals de novembre. Paral·lelament, els equips de recerca i rescat dels Estats Units van centrar ahir tots els esforços en les tasques de localització de supervivents. A més, més d’un milió de persones s’han vist obligades a desplaçar-se i es calcula que hi havia disset desapareguts.

Per la seua banda, el president dels EUA, Donald Trump, va anunciar que donarà un milió de dòlars de la seua fortuna per ajudar en els esforços de recuperació als estats de Texas i Louisiana.

tracking