SEGRE

Puigdemont acusa el Govern de fomentar la por amb el Tribunal de Comptes

El president del Govern, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, durant la roda de premsa d'aquest dilluns.

Puigdemont: 'La Hisenda catalana estarà preparada per aplicar el resultat de l'1-O'EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acusat el Govern de "saltar-se l’Estat de dret" i de fer un "salt qualitatiu en la seua estratègia desesperada de fomentar la por" per impedir l’1-O, després de l’última decisió del Tribunal de Comptes contra Artur Mas i uns altres deu alts càrrecs.

El Tribunal de Comptes ha citat el proper 25 de setembre a onze ex alts càrrecs del Govern, entre ells l’expresident català, perquè abonin una fiança de 5,12 milions d’euros per les despeses de la consulta del 9-N.

En una roda de premsa conjunta amb el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, Puigdemont ha lligat aquest "increment de les amenaces i agressions" de l’Estat al fet que aquesta setmana estigui previst que s’aprovi la llei del referèndum i el decret de convocatòria de l’1-O.

Abans de la compareixença, Puigdemont i Junqueras han participat en una reunió en la qual també hi havia l’expresident de la Generalitat Artur Mas, el president de l’ANC, Jordi Sànchez, el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, així com diversos membres del Govern.

Puigdemont, que ha confirmat que aquesta setmana s’aprovarà la llei del referèndum i ha assenyalat que el Govern ja està "preparat" per firmar a continuació el decret de convocatòria, ha expressat el seu "suport total" als afectats per la decisió del Tribunal de Comptes.

"Si els toquen a ells, els toquen a tots", ha afirmat Puigdemont, que ha recalcat que en organitzar la consulta sobiranista del 9N de 2014 "van actuar en nom del govern de Catalunya", pel que "no és un atac a persones en concret, és un atac a tots aquells demòcrates que volen votar" l’1-O.

Puigdemont ha subratllat que "no hi ha alternativa a votar". "Per més por que vulguin fabricar, no tindrem por. Per més traves que vulguin posar en aquests 25 dies que falten per fer el referèndum, res no l’aturarà. L’1-O acabaran per convèncer a aquella gent que té dubtes", ha assegurat.

tracking