SEGRE

POLÍTICA MIGRATÒRIA

La Justícia obliga tota la Unió Europea a acollir refugiats

Rebutja així el recurs interposat per Eslovàquia i Hongria contra la immigració || Polònia també rebutja les quotes

Imatge d’arxiu d’un grup de refugiats a Atenes.

Imatge d’arxiu d’un grup de refugiats a Atenes.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea va donar ahir una clatellada a Hongria i Eslovàquia al rebutjar els recursos que tots dos havien presentat contra la decisió del Consell de la Unió de resituar en dos anys 120.000 sol·licitants d’asil des de Grècia i Itàlia cap a altres estats membres. Els jutges europeus van concloure que el mecanisme provisional de reubicació ajuda de forma “efectiva i proporcionada” que Grècia i Itàlia puguin fer front a les conseqüències de la crisi migratòria del 2015, la pitjor a Europa des de la Segona Guerra Mundial.

Tant la Comissió Europea com l’Eurocambra van valorar la decisió del Tribunal, que segons va dir en una roda de premsa el comissari europeu d’Interior, Dimitris Avramopoulos, és una “bona notícia” perquè “defensa i protegeix principis bàsics” europeus. El comissari va confiar que la sentència ajudi que els països “treballin junts” per a l’acollida de sol·licitants d’asil i que “compleixin els compromisos”.

S’ha resituat 28.000 persones des de Grècia i Itàlia de les 120.000 sol·licitants d’asil

El president de la comissió de Llibertats Civils de l’Eurocambra, el socialdemòcrata britànic Claude Moraes, va recordar per la seua part que, dos anys més tard, només 28.000 persones han estat traslladades des de Grècia i Itàlia a altres països i va opinar que la UE necessita amb urgència un sistema que permeti respondre de manera “organitzada” a les crisis migratòries. Durant el procediment davant del Tribunal, només Polònia va intervenir en suport d’Eslovàquia i Hongria. A la sentència, la justícia europea desestima en la seua totalitat els recursos interposats per Eslovàquia i Hongria. Eslovàquia va anunciar que “respecta plenament” el veredicte, però va dir que la seua política migratòria “no canvia”. Per la seua banda, el ministre d’Exteriors d’Hongria, Péter Szijjártó, va assegurar que el seu Govern considera que la resolució és “irresponsable” i “pèssima”. En aquest sentit, la primera ministra polonesa, Beata Szydlo, va anunciar que el seu Govern continuarà negant-se a acceptar les quotes de reubicació d’immigrants malgrat la resolució del TUE.

tracking