SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Reforma laboral i la lluita contra la corrupció, entre els objectius de Cs

Proposen la limitació de mandats i canviar la llei Electoral “obsoleta”

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, en una foto d’arxiu.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, en una foto d’arxiu.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha fixat com a objectius per al nou curs polític la reforma dels contractes laborals, la llei contra la corrupció i la modificació de la llei Electoral. Així ho va explicar ahir després de la reunió de l’executiva del seu partit, celebrada al Parador de Gredos, a Navarredonda (Àvila), on en primer lloc es va referir a la reforma dels contractes laborals perquè per “acabar amb l’atur i amb la precarietat laboral” és el moment de crear un “nou marc laboral”. En concret, va advocar per un contracte laboral “únic i estable” que no permeti “treballadors de primera i de segona”, que “modernitzi” el mercat laboral “i posi fi a aquesta xacra de trenta anys de campions d’Europa de l’atur i la precarietat”. Rivera va criticar que PP i PSOE, i la patronal i els sindicats, “no han volgut modernitzar l’economia i el sistema laboral” durant dècades, i va advocar per un marc laboral “ambiciós, modern, just i flexible”. D’altra banda, es va referir al projecte de llei contra la corrupció presentat pel partit taronja, que inclou la limitació de mandats importada dels Estats Units, que vol “eliminar les xarxes clientelars que confonen el poder amb el partit”.

D’altra banda, Rivera va marcar com un altre dels objectius del nou curs aprovar una llei Electoral “en la qual els vots valguin el mateix” amb llistes obertes, i “accelerar” el canvi perquè després de trenta-dos anys d’una llei “obsoleta” en les pròximes eleccions hi hagi una altra norma.

El PSOE vol que l’atur compti en el finançamentEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va avançar ahir que la seua formació defensarà que el nou model de finançament autonòmic tingui en compte la taxa d’atur i l’envelliment de la població de les comunitats autònomes. Així ho va comunicar Sánchez en un acte de partit a Badajoz en el qual va estar acompanyat pel secretari general del PSOE extremeny, Guillermo Fernández Vara. “És el compromís de la direcció federal quan comencem a parlar amb el Govern d’Espanya”, va apuntar.

tracking