SEGRE

TENSIÓ NUCLEAR

Corea del Nord treu pit per l’assaig de bomba nuclear

Kim Jong-un qualifica de “gran victòria” la prova || Trump alerta d’accions per “mantenir tothom fora de perill”

El líder nord-coreà Kim Jong-un durant la celebració del 69è aniversari de la fundació del seu país.

El líder nord-coreà Kim Jong-un durant la celebració del 69è aniversari de la fundació del seu país.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder nord-coreà, Kim Jong-un, va qualificar de “gran victòria” la sisena prova nuclear realitzada pel seu país diumenge passat i va lloar la tasca dels funcionaris i experts que la van dur a terme, va informar l’agència estatal KCNA. Durant un esdeveniment celebrat aparentment aquest dissabte a Pyongyang coincidint amb el 69è aniversari de la fundació de Corea del Nord, Kim va dir que l’assaig nuclear va ser una “gran victòria guanyada pel poble coreà a costa de la seua sang”. El 3 de setembre passat, l’Exèrcit nord-coreà va dur a terme el seu sisè i més potent assaig nuclear amb una bomba d’hidrogen que va desencadenar una forta condemna de la comunitat internacional i ha elevat encara més la tensió a la regió.

L’acte, al qual també van assistir científics i càrrecs militars, va servir per celebrar l’èxit de la prova atòmica i per lloar aquells que van realitzar la tasca amb realisme i orgull, va apuntar la KCNA.

Per la seua part, el president dels EUA va assegurar que “(abordarem) les últimes accions provocatives i desestabilitzadores de Corea del Nord i els passos que els Estats Units prendran per mantenir sana i estàlvia la nostra gent i, francament, per mantenir fora de perill la gent de tot el món”.

tracking