SEGRE

CATÀSTROFES NATURALS

L’huracà Irma causa tres víctimes mortals a Florida i prossegueix la seua marxa destructiva

Més de sis milions de persones reben l’ordre d’evacuació obligatòria || Quatre ciutats més de la costa oest dels Estats Units, amenaçades pels forts vents de 215 quilòmetres per hora i pluges torrencials

Imatge de Miami Beach poc abans de l’arribada de l’huracà Irma.

Imatge de Miami Beach poc abans de l’arribada de l’huracà Irma.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’huracà Irma va causar ahir les tres primeres víctimes mortals a Florida, estat que va rebre a la matinada l’impacte de l’ull del cicló als Cayos, l’extrem sud dels EUA, segons van informar mitjans locals. Un home va morir quan va tenir un accident amb la camioneta que conduïa al comtat de Monroe, on es troben els Cayos, al perdre el control del vehicle a causa suposadament d’un cop de vent. Autoritats locals van informar que la camioneta traslladava un generador quan va sortir a la tarda de la carretera i va xocar de manera lateral contra un arbre en una zona on Irma fueteja amb força, que manté vents màxims sostinguts de 215 quilòmetres per hora, amb ratxes superiors.

Segons van informar mitjans locals, dos persones més van morir ahir en un accident al comtat de Hardee, a l’interior de Florida, a causa de les fortes pluges que provoca l’huracà. La Patrulla de Carreteres de Florida va indicar que es va tractar d’un xoc frontal quan les condicions meteorològiques començaven a deteriorar-se a causa de l’huracà. Per aquesta raó, l’agència estatal va insistir en la necessitat que les persones evitin conduir sota aquestes condicions llevat que sigui estrictament necessari.

Als morts a la costa oest dels EUA cal sumar els 25 morts al seu pas pel Carib

Fins a l’arribada als Estats Units aquesta matinada, Irma havia deixat almenys 25 morts i abundants danys materials al seu pas pel Carib. La trajectòria prevista d’Irma apunta que, després de deixar enrere els Cayos de Florida, passarà a prop o penetrarà per la costa oest de Florida, i podria negar ciutat com Naples, Sarasota, Fort Myers o Tampa. Les autoritats de Florida i el president dels Estats Units, Donald Trump, van alertar la població de la necessitat de buscar refugi i abandonar les zones d’evacuació obligatòria. El governador estatal, Rick Scott, va emetre una ordre d’evacuació obligatòria de 6,3 milions de persones.

Així mateix, Irma es va allunyar de Cuba a una velocitat de tretze quilòmetres per hora després de deixar “severes” inundacions costaneres aquest dissabte a la nit per tot el litoral nord de l’occident, on s’ubiquen l’Havana i el pol turístic de Varadero.

Mentrestant, l’huracà José es manté inalterat com a categoria 4 i vents de 215 quilòmetres per hora i prossegueix el rumb nord-oest cap a aigües obertes de l’Atlàntic, on s’estarà durant els propers dies sense amenaçar zones habitades.

No obstant, adverteixen que les xifres segueixen sent preliminars. El Servei Sismològic Nacional va indicar al seu informe més recent que fins dissabte a la mitjanit s’havien produït 846 rèpliques del sisme de magnitud 8,2 de dijous.

Ascendeixen a noranta les víctimes mortals del sisme de MèxicLa xifra de morts pel terratrèmol de dijous passat a Mèxic es va elevar ahir de 65 a 90 després que el governador d’Oaxaca, Alejandro Murat, informés que s’han registrat 71 defuncions només en aquest estat del sud. Al seu torn, la secretària de Desenvolupament Agrari, Territorial i Urbà del Govern federal, Rosario Robles, al ser interrogada sobre si hi havia una xifra confirmada de víctimes mortals, va contestar: “Tenim 71 persones mortes, però encara s’ha de confirmar. Hi estem treballant.” D’acord amb fonts estatals i municipals, el municipi d’Oaxaca de Juchitán de Zaragoza continua sent el més castigat amb al voltant de seixanta morts.

tracking