SEGRE

METEOROLOGIA XÀFECS

Sis morts, entre ells un nen, arran de les pluges torrencials registrades a Itàlia

Imatge dels efectes de la pluja torrencial a Livorno.

Imatge dels efectes de la pluja torrencial a Livorno.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys sis persones van morir i tres seguien desaparegudes pel temporal registrat ahir a la matinada a la ciutat italiana de Livorno, ubicada a la Toscana, on van caure en tot just dos hores 260 mil·límetres d’aigua, la quantitat estimada per a dos mesos complets, segons les autoritats locals. Quatre dels morts, membres de la mateixa família, van perdre la vida en un soterrani negat. Es tracta d’un nen de dos anys, els seus dos pares i un avi, mentre que una altra filla de la parella, de quatre anys, ha sobreviscut, segons informa Il Corriere della Sera.

Els serveis d’emergència buscaven possibles víctimes després d’unes pluges que han desbordat rius i han provocat greus destrosses en carrers de la localitat, en què l’aigua i el llot ha arrossegat cotxes i s’ha colat en nombrosos negocis i habitatges.

L’alcalde de Livorni, Filippo Nogarin, va confirmar ahir que la zona ha estat declarada oficialment en “estat de calamitat” i va advertir que l’alerta meteorològica emesa per a la zona no presagiava el que finalment ha acabat passant. En aquest sentit, va recordar que Protecció Civil només havia decretat una alerta taronja. “La situació és molt problemàtica, crítica, espero que no sigui un desastre”, va assenyalar.

tracking