SEGRE

POLÍTICA MIGRACIÓ

Trump i demòcrates, cap a un pacte sobre els ‘dreamers’

Estudien fórmules per evitar 800.000 deportacions a canvi de més seguretat fronterera || Van arribar al país quan eren nens

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Donald Trump, i els líders demòcrates del Congrés es trobaven ahir a prop d’arribar a un acord sobre els dreamers –els 800.0000 joves que han evitat la deportació emparats pel cancel·lat pla DACA d’Obama–, un pacte que estarà supeditat a aconseguir una seguretat fronterera més gran, encara que no s’hi inclou per ara el mur amb Mèxic.

Les primeres notícies d’una entesa sobre el DACA, com es coneix el pla suspès per Trump la setmana passada, van arribar dimecres a la nit després d’un sopar a la Casa Blanca entre el magnat i els líders demòcrates al Senat, Chuck Schumer, i a la Cambra de Representants, Nancy Pelosi.

En el dia d’ahir, les dos parts van matisar que, encara que no hi ha encara un “acord final” per donar protecció legal a aquests joves que han obtingut permisos de treball gràcies al DACA, es trobaven a prop d’aconseguir-ho i treballaven conjuntament en els detalls. “No es va fer cap tracte ahir a la nit sobre el DACA. S’hauria d’acordar una seguretat fronterera important per aconseguir el consentiment.”

El pla que al tancament d’aquesta edició estaven negociant haurà d’estar “subjecte a obtenir enormes controls fronterers”, va indicar Trump.

Els dreamers són aquelles persones que van entrar al país de forma il·legal quan eren nens i que, amb la majoria d’edat, viuen sota l’amenaça de ser deportats.

tracking