SEGRE

INVESTIGACIÓ CORRUPCIÓ

Operació anticorrupció per desviació de fons a Aigües de Girona

Durant l’època de Puigdemont d’alcalde i la Guàrdia Civil fa quinze escorcolls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va realitzar ahir quinze registres a Girona en el marc de l’operació Aquarium, en la qual investiguen els presumptes delictes de frau i administració deslleial en la gestió i l’adjudicació del subministrament d’aigua. El jutge investiga la gestió del subministrament d’aigua i clavegueram d’aquesta localitat, en una derivada del cas del 3%.

Les indagacions se centren en les empreses Girona SA i Agissa, l’empresa que gestiona l’aigua de Girona, Sarrià de Ter i Salt i que està participada pels tres ajuntaments i empreses privades. La causa es va obrir fa més d’un any a partir d’una denúncia de la CUP

La Guàrdia Civil va acudir també a l’ajuntament de Girona per reclamar auditories i actes de ple, entre altres documents, tots de caràcter públic. Fa uns dies, l’ajuntament ja va atendre un requeriment de la Guàrdia Civil en aquest sentit i li va enviar documentació sol·licitada relacionada amb el subministrament d’aigües, segons el consistori.

Segons fonts de la investigació, aquestes suposades irregularitats van començar quan el socialista Joaquim Nadal era alcalde de Girona i van continuar durant l’alcaldia de l’ara president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Vinculen la investigació a “les clavegueres de l’Estat”L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va recordar ahir que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser qui va encarregar les auditories municipals sobre l’aigua quan era alcalde de la ciutat.

tracking