SEGRE

CONGRÉS VOTACIÓ

El PP és l’únic partit que nega l’‘operació Catalunya’ i Ciutadans s’absté

L’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz.

L’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Congrés va aprovar ahir el dictamen de la comissió d’investigació sobre l’ús partidista del ministeri de l’Interior durant el mandat de Jorge Fernández Díaz, amb els vots en contra del PP i l’abstenció de Ciutadans. En les conclusions, l’oposició, sense Ciutadans, va pactar un text en el qual posava de manifest que va existir una operació Catalunya mitjançant la qual hi va haver un “ús partidista” del ministeri i es va crear una “estructura policial amb el consentiment d’Interior per perseguir adversaris polítics”. També es va concloure que la Policia estava capitanejada per l’exdirector de policia Ignacio Cosidó i l’exdirector adjunt operatiu Eugenio Pino, i tenien com a objectiu “obstaculitzar” les investigacions sobre la corrupció del PP.

Ahir només quedava aprovar el dictamen en el ple del Congrés per tancar la Comissió. El PP va ser l’únic partit que es va oposar al text mentre que Ciutadans va optar per l’abstenció perquè consideren que els treballs “no van extreure proves concloents”.

El PP va carregar contra la comissió i va assegurar que el seu únic propòsit era “destruir la imatge del PP”. El PDeCAT i ERC van aprofitar el seu torn de paraula per criticar l’actuació policial per l’1-O (vegeu les pàgines de la 3 a la 10).

tracking