SEGRE

EUROPA POLÍTICA

El Regne Unit demana a la UE una transició de 2 anys passat el Brexit

El país seguiria sotmès a la normativa comunitària després de la sortida, el març del 2019 || Brussel·les no negociarà amb Londres fins a no veure “prou progressos”

Macron firma la reforma laboral al Palau de l’Elisi.

Macron firma la reforma laboral al Palau de l’Elisi.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera ministra britànica, Theresa May, va proposar ahir un període de dos anys de transició a partir de la culminació de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea (UE), l’anomenat Brexit, a partir de març del 2019, durant el qual el país continuaria sotmès a la normativa de la UE.

“La durada d’aquest període estaria simplement determinada pel temps que tardéssim a posar en pràctica els nous processos i sistemes”, va declarar la primera ministra durant una compareixença a la ciutat italiana de Florència.

Entre aquests “nous sistemes” hi hauria una nova política migratòria l’adopció de la qual “trigarà el seu temps”, durant la qual la gent podrà continuar vivint i treballarà a Londres, després d’un registre previ.

Un altre punt de fricció es troba a les aportacions pressupostàries de Londres a Brussel·les. Les estimacions més moderades les fixen en uns 22.000 milions d’euros, però les més acceptades estipulen la quantitat de 50.000 milions.

Mentrestant, la UE va celebrar l’“esperit constructiu” en el discurs de May, però va asseverar que no obrirà negociacions fins a no veure “prou progressos” a la sortida.

tracking